Blamaža Francuza: Za Marseille optužili 150 ultra nasilnih Rusa, a dvojicu Engleza poslali u zatvor

Blamaža Francuza: Za Marseille optužili 150 ultra nasilnih Rusa, a dvojicu Engleza poslali u zatvor

Foto: Guliver Image/Getty Images

"RUSI su iznimno dobro uvježbani za ultra-brzu i ultra-nasilnu akciju, a za nasilje u Marseilleu odgovorno je 150 ruskih državljana, od 12 tisuća, koliko ih je u grad doputovalo vlakom." izjavio je Brice Robin, državni odvjetnik u Marseilleu i dodao: "Ne mislim da se radi o profesionalnim, ali svakako je riječ o veoma ekstremnim huliganima."

> TOTALNI KAOS U MARSEILLEU Rusi jurišaju na Engleze, nemoćna policija baca suzavac

> UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ruski huligani iživljavaju se nad onesviještenim Englezima

Robin je dakle "otkrio" očito, da su za subotnje nerede i nasilje u tom gradu prije, za vrijeme i nakon utakmice Rusije i Engleske krivi Rusi, ali zatim dodao da suđenje po kratkom postupku za kaos u drugom najvećem francuskom gradu čeka deset osoba i to "šest Britanaca, tri Francuza i jedan Austrijanac."

Na koncu su dvojica Engleza dobili zatvorske kazne, 20-godišnjak osuđen je na dva mjeseca zatvora, a 41-godišnjak na tri. Marsejski državni tužitelj Andre Ribes tražio je i dvogodišnju zabranu ulaska u zemlju, ali još nije objavljeno hoće li mu zabraniti ulazak u Francusku.

Dvadesetgodinjih engleski državljanin, poznat jedino kao Alexander (20), optužen je da je bacio staklenu bocu i punu plastičnu čašu prema interventnoj policiji. Po uhićenju imao je 0,86 promila alkohola u krvi, a za svoja nedjelja ispričao se francuskoj policiji i građanima Marseillea.

"Žao mi je za sve što sam učinio, nisam bio pri sebi," rekao je nakon presude.
 

 

Zanimljivo, bolje reći sramotno, francuska policija je od onih koji su sada i službeno okrivljeni za velike nerede u kojima je ozlijeđeno 35 osoba (većina su Englezi, kako govori državni odvjetnik), od toga četiri teško, uhitila samo dva ruska navijača i to obojicu zbog upada na teren stadiona Velodrome, kako je otkrio Robin i dodao da su protjerani iz zemlje. 
 
Tako su se francuske vlasti još jednom "proslavile" što se tiče nereda u Marseilleu, jer policija, osim što je kasnila prilikom intervencija jer je uopće nije bilo na poprištima napada Rusa na Engleze i velikih sukoba, rješavala ih je tako što je suzavac ispaljivala na Engleze, vjerojatno misleći da su krivi za nerede jer su brojniji. Tako su samo olakšavali posao Rusima, koji su lakše lovili nedovoljno brze i zaostale mete.

Nakon svega, vidimo da je i državni tužitelj Ruse osudio verbalno, dok će sud presuditi Englezima. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Ruskog nogometnog saveza zbog navijačkih nereda, rasizma i aktiviranja pirotehnike tijekom utakmice s Engleskom, dok se juriš Rusa na engleske navijače nakon utakmice, još uvijek "istražuje". 
 
Ali, zaprijetila je da će, ako se neredi nastave, s Eura izbaciti "obje" reprezentacije, iako je jasno čiji navijači su skrivili nerede.
Francuska Vlada također ima "sjajnu ideju"; zabrana gradovima-domaćinima Eura da prodaju alkohol, dok je britanska čini se jedina ponudila konstruktivan prijedlog - da će poslati dodatne policijske snage za iduću utakmicu Engleske, koja u četvrtak u Lensu igra s Walesom. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara