SPORTAŠI ZA ZAGREB

Blanka Vlašić pokrenula akciju za pomoć Zagrebu: Mnogi su izgubili domove, donirajte

Blanka Vlašić pokrenula akciju za pomoć Zagrebu: Mnogi su izgubili domove, donirajte
Foto: Getty Images / Guliver Image

BLANKA VLAŠIĆ pokrenula je kampanju "Sportaši za Zagreb" u kojoj je pozvala na pomoć Zagrebu koji su pogodila dva snažna potresa magnitude 5,5 i 5,0 po Richteru.

Legendarna hrvatska sportašica poslala je videoporuku putem društvenih mreža, a priključili su joj se i Ivica Kostelić, Iva Majoli, Franjo Arapović, Ivana Brkljačić...

"Dragi sportaši, dragi ljubitelji sporta. Dok se cijeli svijet suočava s neizvjesnošću i bori se da pronađe način da zaustavi pandemiju koja je utjecala na naše živote u svim područjima, obraćam vam se i tražim podršku mom gradu Zagrebu", započela je Blanka pa je nastavila.

"U nedjelju ujutro Zagreb je pogodio razorni niz potresa. Brojne osobe su ozlijeđene, mnogi ljudi su izgubili svoje domove, centar grada koji predstavlja povijesnu i kulturnu baštinu pretrpio je ozbiljnu štetu, a dijelovi naših bolnica i medicinskih objekata, koji su od ključne važnosti u borbi s pandemijom, sada su u ruševinama. Molim vas za pomoć i potporu kampanji prikupljanja sredstava koju sam započela uz podršku hrvatskih sportaša i naših međunarodnih sportskih prijatelja pod nazivom 'Sportaši za Zagreb'. Molim vas, donirajte i podijelite sa svojim prijateljima", naglasila je Vlašić.

U potresu je stradala jedna mlada osoba, 27 njih je ozlijeđeno, a više od 600 zgrada je oštećeno. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara