Blatter će tvitati tijekom SP-a, Nizozemcima zabranjene društvene mreže

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter otvorio je profil na internetskoj društvenoj mreži Twitter, na kojem će tijekom SP-a ispisivati vlastite dojmove.

Profilu (@seppblatter) 74-godišnjeg Švicarca, pokrenutom u četvrtak, već se u večernjim satima priključilo gotovo 3000 sljedbenika zainteresiranih za poruke koje će ostavljati Blatter.

Švicarac je inače u četvrtak održao nadahnut govor na FIFA-inu Kongresu u Johannesburgu u kojem je govorio da nogomet iz svoje obitelji mora izbaciti rasizam i diskriminaciju svake vrste.

"Naša je nogometna obitelj nesavršena jednako kao i društvo kojemu pripada. Napadaju nas svi poroci modernog društva, od nasilja, kockanja, varanja, dopinga, diskriminacije i rasizma. Protiv svih smo se počeli boriti, a jedan smo, doping, već gostovo pa eliminirali", rekao je Blatter.

Nizozemcima zabranjene društvene mreže nakon Elijina ispada       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Bert van Marwijk svojim je igračima u četvrtak zabranio pristup društvenim internetskim mrežama tijekom SP-a.

Povod tome bila je nesmotrenost 23-godišnjega krilnog napadača Eljera Elije, koji je u svojoj sobi organizirao igranje videoigrica i pritom upalio web-kameru. U jednom trenutku mladi se nogometaš HSV-a pogrdno izrazio o Marokancima. Gledateljima videa, među kojima je bilo i Marokanaca, to se nije svidjelo. Sve je rezultiralo pravim malim skandalom i izbornikovom zabranom.

Obrambeni nogometaš Gregory van der Wiel oprostio se od svojih prijatelja na Twitteru postom da reprezentativcima više nije dopušteno tvitati.

Eliju su, s druge strane, iz vodstva reprezentacije natjerali na ispriku.

"Nisam mislio nikoga uvrijediti. Samo sam se našalio na račun prijatelja iz djetinjstva", rekao je Elia.

Nizozemcima ovo nije prvi nesporazum s modernim sredstvima komuniciranja. Baš je Ajaxov branič Van der Wiel prošle godine preko Twittera otkrio istinski razlog zbog kojeg nije putovao na prijateljsku utakmicu u Australiju, priznavši da ga je izbornik potjerao zbog posjeta koncertu noć uoči puta. Izbornik je prije toga obrazložio njegov izostanak - potresom mozga!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara