Blatter: Rusija ima dobre šanse za dobivanje SP-a 2018.

Blatter: Rusija ima dobre šanse za dobivanje SP-a 2018.

Totalsport
Foto: AFP


PREDSJEDNIK Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter sastao se s ruskim premijerom Vladimirom Putinom u Moskvi, a glavna tema razgovora bio je nogomet. Ruske novinarske agencije prenose da je Blatter tom prigodom Putinu rekao da "Rusija ima dobre šanse za dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2018. godine".

"Njihova mi se ponuda čini jako dobra, uglavnom zbog vrlo ozbiljnog programa u izgradnji nove infrastrukture", rekao je Blatter.

Putin je Blatteru rekao da Rusija ima namjeru uložiti novac u izgradnju najmanje deset novih stadiona sljedećih godina, a predsjednika FIFA-e je obasuo komplimentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste osoba koja je omogućila dobivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva zemljama van južnoameričkog i europskog kontinenta", izjavio je Putin.

Rusija je svoju kandidaturu za najprestižnije svjetsko sportsko natjecanje uz Olimpijske igre 2018. godine otkrila prošlog tjedna, a protukandidate će imati u Engleskoj, SAD-u, Japanu, kao i zajedničkim kandidatima Španjolskoj i Portugalu, te Nizozemskoj i Belgiji. Samo za SP 2022. kandidiraju još Katar i Južna Koreja.

Domaćina Svjetskih prvenstava 2018. odnosno 2022. godine FIFA će izabrati u prosincu 2010. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara