Blogeri i forumaši: Utakmica i navijači za povijest; čestitaju i "komšije"

U SVEOPĆOJ euforiji nakon pobjede naše reprezentacije nad Englezima, teško je bilo komentirati cijelu situaciju ičim drugim osim "ale aleeee", hrpom samoglasnika, oduševljenog pjevanja i urlikanja - što je i za očekivati. Ipak, kako bi svojim komentarom popratili ovaj spektakl, blogeri i forumaši sjetili su se napisati nekoliko riječi iz svog kuta.

Ne mogavši se odlučiti jesu li sretniji zbog naše pobjede ili zbog poraza Engleza, komentari odaju miješane osjećaje. Forumaš Zvijer_cro piše: "Ma naši dečki su lavovi!!! Ovo sinoć će ući u legendu. One lavove sa engleske zastave treba maknuti i dati nama, a njima staviti 3 mačića. Hahahaha! Taj arogantan i prepotentan narod je trebalo nekako ušutkati, pošto su i nakon 2:0 u Zagrebu bili začuđeni što gube od NAS. Kao da smo niža rasa! Eto vam ga sad "plava krvi", dao Bog da vas tako razguzimo svaki put!"

Sličnog mišljenja je i bloger obelix_li: "Ova utakmica će ući u povijest ne samo što smo razbili Engleze na Wembleyu nego i zbog načina na koji su kockasti to napravili, jedna mala zemlja je pokazala kako se igra za svoju reprezentaciju i kako nije bitno jel pobjeda trebala ili nije. Bahati su Englezi, a velika većina njih nikad i nije čula za nas, kako kaže jedan zna samo Gorana Ivaniševića i još 7 drugih Gorana i pita se kakva je to zemlja, e ta je zemlja sinoć pokazala "velikoj" Engleskoj ko igra najbolji nogomet u Europi, čak i možda dalje", zaključio je u postu na svom blogu.

Pohvale nisu pljuštale samo u smjeru igrača, već i naših navijača koji su s dvije strane novog Wembleya neprekidno ušutkivali domaćine. "Evo, ništa ne fali navijanju, a tu su se neki žalili šta nisu dobili karte. Ovi su navijali super, a nijednu baklju nisu zapalili niti se potukli. Eh, da uvijek HNS dijeli tako karte ne bi sramote više bilo.", piše forumaš TomaCAT. I bloger dinamo-zagreb odlučio je par redaka posvetiti upravo njima: "Osim predivne igre vatrenih, Englezi su mogli svjedočiti i najboljim navijačima na svijetu. 6.000 hrvatskih navijača je gotovo cijelu utakmicu nadglasavalo 80.000 Engleza. Jedina pjesma koja je nadglasala naše je bila "God save the Queen" i to u jednom ili dva navrata. Bravo vatreni, bravo navijači, bravo Hrvatska!!!"

Poneki od naših navijača utakmicu su pratili doslovno rame uz rame s engleskim navijačima, okupljeni pred ekranom jednog engleskog puba. Kako je bilo nakon što je BBC-ev prijenos prenio zadnji zvižduk suca, piše nam forumaš eurocroat: "Ja sam gledao u Engleskom pubu upravo ovaj BBC-ev prenos za stolom s Englezima. Svatko je uredno i fer navijao za svoje i nakon utakmice, čestitali su mi i pivo i večera mi je bila na njihov račun!"

Još zanimljiviji su komentari naših susjeda, koji su prijenos pratili što zbog činjenice da igramo mi, što zbog utjecaja ishoda utakmice na plasman Rusa. Navratili su na forum, a vcvetic poručuje: "Svaka čast komšije! Ne mogu opisati koliko mi je drago što ste spustili Engleze na ovaj način! Iskreno volim njihov fudbal, smatram da je većina njihovih igrača najbolja na svetu na svojoj poziciji i zaista im se divim. Sve je to ništa kada nema borbenosti i ljubavi prema dresu. Sinoć ste pokazali kako se bori za svoju državu! Jos jednom svaka čast iz Beograda!"

Čestitkama se pridružio i forumaš antonio25 pa iako nije gledao utakmicu, savjetuje igrače svoje reprezentacije: "Sve čestitke, stvarno nemam riječi. SVAKA VAM ČAST HRVATI!!!!!!! Jeste da nisam gledao utakmicu, ali dovoljan mi je rezultat, zaslužujete sve moguće pohvale za ove kvalifikacije. Nadam se da će i ovi naši nešto da nauče iz vašeg primjera."

Slavlje kod nas još traje, Englezi plaču i broje izgubljene funte, a ruski biznismeni naručuju obećane Mercedese. Čini se da je sve kako treba biti, a jedina prava poruka koja se čuje sa svih strana je - Europo, čuvaj se Hrvatske!

I.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara