LIGE PETICE

Bonucci: Odlazak u Milan bio je pogreška koja me je oblikovala

Bonucci: Odlazak u Milan bio je pogreška koja me je oblikovala
Foto: EPA

LEONARDO BONUCCI govorio je na jednoj od brojnih gala večera za sportaše organiziranih na Allianz Areni, a glavne teme bile su neke općenite vezane uz svjetski nogomet, ali komentirao je i stanje u Juventusu nakon promjene trenera.

"Igrači moraju razumjeti promjene, inače će se izgubiti. To je ono što se dogodilo sa Sarrijem, bila je to potpuna promjena. Kad se to dogodi, tu promjenu treba prihvatiti bez predrasuda", rekao je Bonucci pa dodao:

"Jako sam samokritičan. Kad pogriješim na terenu, odmah to primijetim. To mi pomaže i da napredujem. S godinama sam shvatio u kojem se smjeru moram mijenjati i uspio sam."

Pogriješio je odlaskom u Milan

Prije dvije i pol godine je odlučio Juventus zamijeniti velikim rivalom Milanom da bi se za godinu dana vratio u Torino.

"Danas sam mudriji. Ta odluka me učinila zrelom osobom kakva sam danas, postao sam svjestan da samo u Juventusu mogu dati maksimum. U tom trenutku je ta promjena bila previše za mene", rekao je Juventusov stoper.

Govorio je i o odnosu prema mladima

Nakon toga je Bonucci svoj govor zaključio pričom o odnosima u svlačionici, posebno se osvrnuo na odnos starijih nogometaša s onima koji tek dolaze.

"Stariji moraju učiti mlade, moraju ih hraniti činjenicama, a ne tračevima. Mladi nogometaši bi trebali krasti entuzijazam koji mi imamo, za nas je to život. Mladi prihvaćaju izazove, a onda i mi imamo više motiva."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara