BOKS

Boxing News: Hrgović mora biti brži od Joshue i Wildera ako želi poslati poruku

Boxing News: Hrgović mora biti brži od Joshue i Wildera ako želi poslati poruku
Foto: Pixsell

FILIP HRGOVIĆ sudjelovat će 7. prosinca na najvećoj boksačkoj priredbi, uzvratnom meču Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza, a saznao je i svog protivnika za tu večer. 

Riječ o Ericu Molini s kojim se krenulo u pregovore. Iskusni Amerikanac u karijeri je odradio 27 mečeva, tek ih pet izgubio i to od najvećih boksača današnjice poput Anthonyja Joshue, Deontaya Wildera, Dominika Brazila.

Veliki korak u karijeri

Ugledni Boxing News 24 analizira okršaj Hrgovića i Moline i posebno ističe da je ovo veliki iskorak za hrvatskog borca, pogotovo kad se pogledaju njegovi prijašnji protivnici.

"Hrgovića se polako uvodi u ovakve borbe. Obično to kod boraca s olimpijskim iskustvom ide brže, ali to ovdje nije slučaj", stoji na Boxing News 24 portalu koji dodatno upozorava 27-godišnjeg Hrvata.

"Molina ima udaračku snagu zbog koje ga se nikad ne smije otpisati. Pa on je uzdrmao jednog Deontaya Wildera u 2015. godini, a pored toga je i zaustavio puno uglednih boraca. Molina je odrađivao dobar posao protiv boraca nižeg nivoa, a gubio je od elitne konkurencije."

Hrgović lovi pobjedu za ulazak u elitu

Hrgović u Saudijskoj Arabiji lovi 10. profesionalnu pobjedu i nema nikakve dvojbe da bi ova mogla najglasnije odjeknuti.

"Ovo je Hrgovićeva prilika da impresionira boksački svijet i dobije potrebnu pozornost. Joshua je zaustavio Molinu u trećoj rundi, Wilder u devetoj. Ako Hrgović može biti brži od njih, onda će poslati jasnu poruku boksačkom svijetu. Hrgović mora dokazati da se može nositi s top konkurencijom. Svojom visinom i težinom može dogurati daleko u teškoj kategoriji", navodi Boxing News 24 pa nastavlja: 

"U amaterskoj su karijeri neki borci ukazali na njegove rupe u obrani. On je dobar udarač, ali i netko tko može lako primiti udarac. Dio fanova ga uspoređuje s Vladimirom Kličkom i vide ga kao sporiju verziju bivšeg prvak svijeta", stoji u zaključku analize hrvatskog teškaša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara