Boysi osumnjičeni za napad u Sesvetama pušteni na slobodu: "Policija nas želi zastrašiti"

Boysi osumnjičeni za napad u Sesvetama pušteni na slobodu: "Policija nas želi zastrašiti"

Foto: Sandra Šimunović/Cropix

ZAGREBAČKA policija objavila je da razlog sinoćnjeg privođenja tri navijača Dinama tijekom njihovog protestnog kampiranja pred stadionom Maksimir nije mirni prosvjed, nego sumnja da su na malonogometnom turniru u Sesvetama pretukli muškarca.

> Raste broj navijača pred Maksimirom, "pozdravio" ih je i Zoran Mamić

Ekskluzivni video: Policajci prekinuli mirni prosvjed navijača Dinama i priveli jednog od vođa BBB-a

Neposredno prije početka navijačkog prosvjeda kod stadiona, koji je bio zakazan za nedjelju u 18 sati, više pripadnika BBB-a je bilo na malonogometnom turniru u Sesvetama i upravo su od tamo došli na prosvjed. Policija sada upravo događaj s tog turnira navodi kao razlog njihove noćne intervencije u "kampu" BBB-a.

Kako kažu u policiji, jedna od frakcija BBB-a je u Sesvetama nastupala na malonogometnom turniru i sumnjiči ih se da su tamo u ranim popodnevnim satima napali Z.M. On je kasnije policiji prijavio napad u kojem je lakše ozlijeđen. Zbog toga je policija, kao što smo već pisali, privela Tomu Glušića, Matiju S. i Nijaza H.T. koje sumnjiče za napad na Z.M.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeni navijači pušteni su na slobodu nešto prije 15 sati uz prekršajne prijave zbog nasilničkog ponašanja. Nakon izlaska iz pritvora, pridružili su se ostalim navijačima pred Maksimirom.

"Policija je tražila istaknutije Bad Blue Boyse koje sumnjiče za napad, time su željeli zastrašiti ostale navijače. Nisam bio u Sesvetama na turniru, bio sam 3-4 sata pred Maksimirom", rekao je Glušić i dodao kako je priveden nakon što je otvoreno u medijima govorio o kriminalu u Dinamu.

Kako doznajemo, napadnuta osoba pripadnik je skupine navijača iz Sesveta koja javno podržava Zdravka Mamića. Oni su okupljeni u sesvetskoj udruzi navijača Dinama sudionika Domovinskog rata koji su otvoreno govorili protiv ostatka navijača i najavili da će pomoći Mamiću u borbi protiv onih koji ga žele srušiti.

Iz PUZ-a doznajemo da nije bilo nikakve brutalnosti prema Boysima koji su mirno prosvjedovali pred maksimirskim stadionom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara