Božić: Bio sam Abrahamu sparing-partner, dobro zna za što sam sposoban

Foto: Boris Kovačev / Cropix

SVOJ meč protiv Nijemca Arthura Abrahama, bivšeg svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji prema verziji IBF, hrvatski boksač Stjepan Božić odradit će 12. ovog mjeseca u Mülheimu.

Video: Stjepan Božić vraća se u ring protiv "kralja Arthura"

Abraham (30) je držao pojas svjetskog prvaka od 2006. do 2009. godine i bio je neporažen u profesionalnoj karijeri, ali otkad se prebacio u supersrednju kategoriju, upao je u probleme. Pristao je nastupati na Super Six World Boxing Classicu, višemjesečnom turniru kojem je cilj dobiti svjetskog prvaka po verzijama WBA i WBC, ali je dosad izgubio već dva meča, od Andrea Dirrella i Carla Frocha, što su mu i jedini porazi u karijeri koju su obilježile pobjede (31) i nokauti (25). U svibnju ga očekuje dvoboj protiv neporaženog Amerikanca Andrea Warda, a kao pripremu za taj okršaj, odlučio je prije toga ući u ring sa Stjepanom Božićem čiji omjer uspješnosti iznosi 24-4 (15 nokauta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim zahrđati i zato sam dogovorio meč s Hrvatom. U suprotnome bi mi pauza do meča protiv Warda bila predugačka", rekao je nedavno Nijemac armenskog porijekla.

Božić ne misli da će ishod meča biti onakav kakvom se Abraham nada:

"Znam da je Arthur borac svjetske klase. Nekoć sam mu bio sparing-partner pa ga poznajem, ali batina ima dva kraja i on zna za što sam ja sposoban."

"U posljednje vrijeme nije bio uspješan i zato očekujem da će biti odlučan kako bi izbrisao te loše impresije. Bit će to dobra borba u kojoj ne bi trebalo manjkati i dobrih udaraca. Ako me netko nije gledao u ringu, takvima mogu obećati da neću biti manje agresivan od Abrahama", rekao je Božić za Boxing Scene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara