Božićni poklon ljubiteljima košarke: Nakon 160 dana "lockouta" počinje NBA liga

Foto: AFP

BURNA godina u NBA ligi ipak je dobila sretan završetak, barem za sve fanove američke košarke. "Lockout" je završio nakon 160 dana i na sam Božić odigrat će se prve utakmice nove sezone NBA lige.

Sukob sindikata košarkaša i vlasnici NBA klubova sukobili su se prošlog ljeta oko raspodjele financijskog kolača, kako niti jedna strana nije htjela prepustiti niti jedan postotak zarade koja se broji u milijardama dolara, pregovori su bili dugi i naporni zbog čega će nova sezona imati samo 66 kola, umjesto standardna 82 kola.

Večeras će svoju prvu službenu ovosezonsku utakmicu odigrati prošlogodišnji finalisti Miami Heat i Dallas Mavericks. Iako je Miami slovio za favorita, Dallas je na krilima odličnog Dirka Nowitzkog osvojio naslov, ali stručnjaci predviđaju da će momčad s Floride ove sezone otići do kraja. Uz njih, večeras će sezonu otvoriti i Boston koji igra protiv New York Knicksa te Chicago koji igra protiv LA Lakersa.

"Lockout je bio užasan svima. Bilo nam je dosadno. Sada se osjećamo kao da nam život ima smisla. Možemo raditi ono što znamo najbolje", komentar je Michaela Beasleyja, igrača Minnesote, na ono što su igrači prolazili tijekom štrajka.

"Više uopće ne želim razgovarati o lockoutu, čovječe! Bilo je tako frustrirajuće, i sastanci i pregovori i bijes navijača. Drago mi je što je gotovo. Morali smo riješiti poslovni dio priče, a sada se konačno možemo posvetiti onome što svi volimo i želimo - košarci", dodao je Kevin Durant iz Oklahoma Cityja.

S 15 glasova za i pet protiv vlasnici NBA klubova izglasali su novi kolektivni ugovor, dok je čak 86 posto igrača (više od 200 ih je glasalo) elektroničkim putem potvrdilo da se slaže s novim ugovorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara