Braća Skelin i Mirna Rajle Brođanac u polufinalu

NAŠI najbolji veslači braća Skelin i skifistica Mirna Rajle Brođanac plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u veslanju, koje se od 29. kolovoza do 4. rujna održava u Gifu u Japanu.

Srebrni olimpijci Siniša i Nikša Skelin su u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojca bez kormilara s rezultatom 6:34.27 uvjerljivo osvojili prvo mjesto i direktan plasman u poluzavršnicu ostavivši za sobom drugoplasiranu posadu iz Slovenije Boštjan Božić/Gregor Novak za više od pet sekundi (6:39.37).Obje su se posade plasirale u polufinale koje je na programu u četvrtak 1. rujna.

Plasman u poluzavršnicu osigurala je osajanjem drugog mjesta u konkurenciji lakih veslačica skifistica Mirna Rajle Brođanac s vremenom 7:38.63, zaostavši za nešto više od dvije sekunde za skifisticom iz Švicarske (7:36.27).

Direktni plasman u poluzavršnicu, odnosno među 12 čamaca, nisu uspjeli ostvariti Ante Kušurin i Mario Vekić u dvojcu na pariće jer su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili četvrti. Prvo mjesto osvojili su Slovenci Iztok Čop i Luka Špik s rezultatom 6:15.16 ispred čamaca iz Belgije i Bugarske te naših Kušurina i Vekića koji su ostvarili rezultat 6:23.56 i plasman u i plasman u poluzavršnicu pokušat će izboriti kroz repesaž.

Od naših čamaca sutra će u kvalifikacijama nastupiti osmerac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara