"BRATE, OBOJICA SMO UNUTRA..." Peruanac otkrio kako ga je Falcao molio da namjeste kvalifikacije za SP

"BRATE, OBOJICA SMO UNUTRA..." Peruanac otkrio kako ga je Falcao molio da namjeste kvalifikacije za SP

Screenshot: Youtube

CIJELI SVIJET gledao je kako igrači Kolumbije nagovaraju suparnike iz Perua da posljednjih pet minuta zadnje kvalifikacijske utakmice za SP "prestanu igrati" i čekaju da utakmica završi 1:1. Pratili smo tijek cijelih pregovora, zatim njihovo uspješno zaključenje i cirkus od ostatka utakmice.

S obzirom da je u isto vrijeme Brazil protiv Čilea vodio 3:0, to je zajedno s rezultatom na susretu Perua i Kolumbije značilo da s navedenim remijem svi imaju ono što žele - domaćin dodatne kvalifikacije za SP protiv Novog Zelanda, a gost izravni odlazak u Brazil. 
 
Objavili smo snimku koja detaljno pokazuje kako su tekali pregovori. U 84. minuti zamjena igrača kod Kolumbije. Jamesa mijenja Chara, koji suigračima širi radosnu vijest, Brazil vodi protiv Čilea 3:0, a Paragvaj gubi 0:1 od Venezuele. 
 
Čilenaci dakle u pet preostalih minuta ne mogu ništa učiniti kako bi naudili Peruu i Kolumbiji, a ako Paragvajci na njihovoj utakmici i zabiju jedan gol, i dalje ne mogu dostići Peru. Ali, to mogu napraviti ako naprave potpuni preokret i do kraja poraz pretvore u pobjedu.

Kolumbijski golgeter Falcao tada po terenu pokreće lobiranje širokih razmjera, hodajući od jednog do drugog igrača Perua i uvjeravajući ih da se svi zadovolje s postojećih 1:1 i do kraja odigraju prijateljsku utakmicu.

Ali, to mu nije išlo baš glatko i Peruanci su ga redom odbijali. Možda su vjerovali El Tigreu, ali nisu vjerovali da Paragvaj, i to na svom terenu, protiv loše Venezuele, neće napraviti prijelaz "iz dva u jedan" i tako ponuđeni bod učiniti bezvrijednim. Lako je Kolumbijcima bilo pregovarati u tom pogledu, jer njima pobjeda Paragvaja ne bi značila ništa. Ali Peru bi ostavila bez petog mjesta i dodatnih kvalifikacija.
 
Ipak, Falcaova diplomacija je uspjela. Nagovaranje suparnika mu se isplatilo jer je zbog toga legendarni peruanski napadač Guerrero otišao na klupu po potvrdu informacije o ostalim rezultatima. Kada je dobio blagoslov, vratio se na teren i potvrdio dogovor sa suparnikom Carlosom Sanchezom. 

Nakon utakmice je Renato Tapia, peruanski veznjak i prvi igrač njegove reprezentacije koji je ozbiljnije razmotrio Falcaovu nemoralnu ponudu, otkrio kako ga je Kolumbijac nagovarao:
 
"Bili smo potpuno koncentrirani na utakmicu, a pet minuta prije kraja prišao mi je Falcao, nakon što sam vidio da je nešto neuspješno nagovarao moje ostale suigrače. Rekao mi je 'Brate, obojica smo unutra. Ajmo bit sretni s ovim rezultatom koji je...' Ja sam definitivno bio sretan. Nakon toga smo utakmicu završili onako kako je trebalo."
 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara