LUIGI GIGI SIMONI

Ronaldov emotivni oproštaj od slavnog trenera: Ti si bio dirigent, a mi orkestar

Ronaldov emotivni oproštaj od slavnog trenera: Ti si bio dirigent, a mi orkestar
Foto: EPA

BIVŠI trener Lazija, Napolija i Intera Luigi Gigi Simoni (82) preminuo je u petak, godinu dana nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest.

Simoni je tijekom 30-godišnje trenerske karijere vodio više od 15 talijanskih klubova, neke i više puta, a jednu sezonu je vodio i sofijski CSKA.

Emotivno obraćanje

Od Simonija su se oprostili brojni nogometaši i treneri, a posebno emotivan oproštaj upriličio je brazilski Ronaldo, kojeg je Simoni trenirao u Interu.

"Gigi Simoni za mene nije bio samo trener. Kad ga se danas sjetim, doživljavam ga kao mudrog i dobrog čovjeka koji igrače nikad nije tjerao da rade stvari koje ne žele. Bio je učitelj, ova slika koju prilažem slikana je za Božić. On je bio dirigent, a mi smo bili orkestar", piše Ronaldo pa dodaje:

"Takav je bio, takvog ga se sjećam, s osmijehom, mirnim glasom, uvijek spremnim dati savjet. Mogli smo i trebali smo više osvojiti, ali osvajali smo zajedno i to je ono čemu nas je učio. Hvala ti, šefe, naučio si me stvari koje nisam mogao ni zamisliti da će mi trebati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara