KRIZA U HAJDUKU

Brbić o rasulu Hajduka: Nakon financija, riješit ćemo i sportski dio kluba

Brbić o rasulu Hajduka: Nakon financija, riješit ćemo i sportski dio kluba
Foto: Pixsell / M. Sablić

SAŠA BJELANOVIĆ više nije sportski direktor Hajduka. Funkciju sportskog direktora kluba obavljao je od svibnja prošle godine, a predsjedniku Marinu Brbiću danas je ponudio mandat na raspolaganje. Ostavka Bjelanovića je prihvaćena, a vijest je nešto prije 21 sat službeno potvrdio i Hajduk. Bjelanović je u Hajduku odradio četiri prijelazna roka, doveo je 18 igrača, od kojih su većina bili promašaji. 

"Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku", poručio je sada već bivši sportski direktor na odlasku iz Kluba.

"U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje", rekao je predsjednik Marin Brbić te je dodao kako će javnost biti obaviještena o daljnjim potezima i rješenjima.

"U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija za novog voditelja sportskog segmenta, a po usklađenju planova kandidata s planovima Kluba i okončanju razgovara, uslijedit će imenovanje, o čemu ćemo, naravno, i obavijestiti javnost. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje za Klub, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije", dodao je Brbić.

Hajdukov je predsjednik nakon ostavke svog zamjenika Lukše Jakobušića te današnjeg razlaza s Bjelanovićem ostao bez najbližih suradnika i trenutno je usamljen na čelu kluba. Uz njega je ostao prijatelj i glavni trener Hajduka Damir Burić, ali i njegova budućnost je upitna s obzirom na to da je od Kluba prije nekoliko dana dobio ultimatum da povjerenje mora opravdati u sutrašnjoj utakmici s Osijekom na Poljudu (15:00).

Hajduk je u ranoj fazi ispao iz Kupa porazom od Gorice, a potom je izgubio od istog protivnika u prvenstvu. Torcida je postrojila momčad, dopredsjednik Jakobušić podnio je ostavku, a Klub trenutno nema ni šefa sportskog segmenta. Brbić najavljuje da će na tome poraditi, kao što su poradili na uspostavi financijske stabilnosti. 

"Saši se iskreno zahvaljujem na predanom radu i vrlo korektnoj suradnji u teškim vremenima, obilježenim čestim izmjenama klupskog vodstva i trenera. Nakon uspostave financijske stabilnosti na redu je uspostava stabilnosti i u sportskom segmentu, a osoba na vrhu sportske piramide svakako je sportski direktor pa shodno tome i posvećujemo posebnu pažnju", poručio je Brbić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara