BOKS

Britanska boksačka zvijezda: "Ovaj čovjek je velika teškaška nada iz Hrvatske"

Britanska boksačka zvijezda: "Ovaj čovjek je velika teškaška nada iz Hrvatske"
Screenshot: YouTube

DILLIAN Whyte bio je toliko oduševljena sparinzima s 26-godišnjim hrvatskim boksačem Alenom Babićem da je odlučio voditi njegovu profesionalnu boksačku karijeru. Babić će svoj prvi profesionalni meč odraditi danas u Italiji, a već tjedan dana kasnije čeka ga nastup na eventu koji organizira Whyte. 

U intervjuu za iFC TV Whyte je nahvalio ponajboljeg hrvatskog amatera. Ostao je impresioniran agresivnim stilom i mentalitetom hrvatskog boksača pa mu je dao nadimak "Savage" (Divljak) i najavio ga kao veliku nadu teške kategorije.

"Ovo je moj najnoviji boksač Alen 'Savage' Babić. Čovjek je zvijer. Borit će se na mojoj priredbi. On je vrhunski amater iz Hrvatske i velika nada teške kategorije. Ne zna napraviti korak unazad, samo ide naprijed. Imali smo odlične sparinge. Bio mi je jedan od glavnih sparing partnera za ovaj kamp. Čovjek je luđak. Došli smo na trening, a on je rekao: "Ja ne treniram, ne radim snagu i kondiciju. Ja dolazim samo zbog sparinga i u sparingu dajem 200 posto". Na sparinzima se čitavo vrijeme kreće samo naprijed, baca puno udaraca, u sjajnoj je formi i ima nasilan stil. Zato ga zovem 'Divljak' Babić. Držite oko na njemu, riječ je o velikom talentu", rekao je Whyte.

Nakon njega o sparinzima je pričao i Babić. 

"U potpunosti vjerujem Dillianu oko vođenja moje profesionalne karijere. Odmah smo se dobro složili i vrlo smo slični. Prije ovog sam sudjelovao u dva kampa, ali su me poslali kući već nakon prvog sparinga. Ja se odmah borim žestoko, nema kod mene lagano. Istu sam stvar napravio s Dillianom. Imali smo žestoki sparing, a on je rekao, 'Daj mi još.' Odradili smo pet rundi i onda je rekao kako želi da se borim za njega. Sve skupa smo odradili trideset rundi sparinga. Ja sam mu uvijek prvi sparing partner jer sam najčvršći. Bilo je to nevjerojatno putovanje".

Babić danas debitira u Rimu protiv srpskog boksača Lazara Stojanovića u meču dogovorenom na četiri runde, a nakon toga ga čeka nastup na velikoj priredbi u londonskoj O2 Areni gdje se u glavnoj borbi večeri Dillian Whyte bori protiv Oscara Rivasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara