"Buffon na klađenje mjesečno troši između 100 i 200 tisuća eura!"

Foto: AFP

NOVA je afera, s legendarnim reprezentativcima Gianluigijem Buffonom, Fabijem Cannavarom i Gennarom Gattusom u glavnim ulogama, zatresla Apeninski poluotok.

U srijedu su talijanski mediji imena sve trojice svjetskih prvaka iz 2006. godine doveli u vezu s kladiteljskim skandalom koji potresa državu. Niti jedan od njih, međutim, neće biti sudski procesuiran. Za njihovo je dovođenje u kontekst skandala oko namještanja utakmica zaslužan Nicola Santoni, bivši nogometaš i aktualni trener talijanskog niželigaša Ravenne.

Talijanski mediji došli su u posjed snimljenih audiomaterijala na kojima je Santoni, u razgovoru s istražiteljima, spominjao trojicu slavnih talijanskih reprezentativaca.

"Nogomet je generalno zaražen virusom namještanja", rekao je Santoni prije no što se obrušio na Buffona, Cannavara i Gattusa:

"Gigi mjesečno na klađenje troši između 100.000 i 200.000 eura. Ništa bolji nisu Cannavaro i Gattuso. Sva su trojica ovisnici o klađenju."

Zadnje a najbitnije: državno je tužilaštvo provjerilo Santonijeve navode i službeno priopćilo da ne postoje indicije o uključenosti trojice nogometaša u namještanje utakmica.

U posljednjem valu borbe protiv sportskog kriminala 19. je ovog mjeseca talijanska policija uhitila 17 osumnjičenika za namještanje utakmica. Među njima bio je i bivši talijanski reprezentativac i Atalantin kapetan Cristiano Doni.

Ispada, međutim, da je dotična skupina organizirano utjecala na rezultate utakmica nižih razina natjecanja u Italiji i Istočnoj Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara