BUFFON SE VRAĆA U REPREZENTACIJU "Kad te tvoja zemlja treba, ne smiješ je odbiti"

BUFFON SE VRAĆA U REPREZENTACIJU "Kad te tvoja zemlja treba, ne smiješ je odbiti"

Foto: Getty Images/Guliver Image

GIANLUIGI Buffon (40) ozbiljno razmišlja o povratku u talijansku reprezentaciju pozove li ga Luigi Di Biagio za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine sljedećeg mjeseca.

"Mislim da nije pošteno da jedna takva reprezentativna karijera završi onom utakmicom protiv Švedske", rekao je jučer Di Biagio.

Podsjetimo, Italija nije uspjela pobijediti Švedsku u dodatnim kvalifikacijama za SP te je nakon 60 godina ostala bez nastupa na tom turniru te razmišlja da ga pozove.

"Mislio sam otići na odmor s obitelji na par dana. No kad te tvoja zemlja treba, nemaš se pravo izmotavati nego se moraš odazvati pozivu. Čuo sam što je Di Biagio rekao i osjećam odgovornost da pomognem reprezentaciji u ovom tranzicijskom periodu. Stvara se nova momčad i ovakve utakmice su uvijek teške, osobito mlađim igračima i to još protiv Engleske i Argentine. Ako mogu pomoći samo savjetom mlađima, tu sam", rekao je Buffon.

Legendarni Gigi za Italiju je odigrao 175 utakmica, a planirao se oprostiti nakon Svjetskog prvenstva. Budući da Italije tamo neće biti, reprezentativnu karijeru završio je nakon debakla protiv Švedske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara