BUFFON SE VRAĆA U REPREZENTACIJU "Kad te tvoja zemlja treba, ne smiješ je odbiti"

BUFFON SE VRAĆA U REPREZENTACIJU "Kad te tvoja zemlja treba, ne smiješ je odbiti"

Foto: Getty Images/Guliver Image

GIANLUIGI Buffon (40) ozbiljno razmišlja o povratku u talijansku reprezentaciju pozove li ga Luigi Di Biagio za prijateljske utakmice protiv Engleske i Argentine sljedećeg mjeseca.

"Mislim da nije pošteno da jedna takva reprezentativna karijera završi onom utakmicom protiv Švedske", rekao je jučer Di Biagio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Italija nije uspjela pobijediti Švedsku u dodatnim kvalifikacijama za SP te je nakon 60 godina ostala bez nastupa na tom turniru te razmišlja da ga pozove.

"Mislio sam otići na odmor s obitelji na par dana. No kad te tvoja zemlja treba, nemaš se pravo izmotavati nego se moraš odazvati pozivu. Čuo sam što je Di Biagio rekao i osjećam odgovornost da pomognem reprezentaciji u ovom tranzicijskom periodu. Stvara se nova momčad i ovakve utakmice su uvijek teške, osobito mlađim igračima i to još protiv Engleske i Argentine. Ako mogu pomoći samo savjetom mlađima, tu sam", rekao je Buffon.

Legendarni Gigi za Italiju je odigrao 175 utakmica, a planirao se oprostiti nakon Svjetskog prvenstva. Budući da Italije tamo neće biti, reprezentativnu karijeru završio je nakon debakla protiv Švedske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara