"Čačić je pogriješio protiv Češke"

"Čačić je pogriješio protiv Češke"

Foto: Hina

HRVATSKA je protiv Češke prokockala dva gola prednosti i odigrala 2:2 u drugom kolu skupine D Europskom prvenstva. Ante Čačić priznao je da je pogriješio u drugom poluvremenu...
 
"Drago mi je da je Ante samokritičan. To znači da je vidio svoju pogrešku i da će raditi na tome da je ispravi. Dobro je odrađena priprema utakmice, stručni stožer je sjajno prepoznao slabosti Čeha. Naravno, ima stvari koje nisu dobre", smatra Joško Jeličić. 
 
"Reakcija s klupe nakon izlaska Luke Modrića iz igre nije bila dobra. Mislim da Mateo Kovačić nije bio dobar zbor da zamijeni Luku na toj poziciji. Luka je davao stabilnost, sigurnost, mirnoću i autoritet našoj igri, čak su i Česi imali preveliki respekt prema njemu. Kad je Luka izašao, raspali smo se u psihološkom smislu i nesvjesno smo se povukli nazad. Rakitić bi bio bolje rješenje. Puno prije se moralo mijenjati i dovesti novu energiju ili prenijeti pritisak s naše polovice na protivničku okomitošću Pjace ili Kramarića. Moramo koristiti tu širinu", dodao je Jeličić za HTV.
 
Mario Mandžukić još se nije upisao u strijelce...
 
"Mandžukić kada igra kao jedina špica njegove linije kretanja moraju biti u visini kaznenog prostora. Ne smije izlaziti na bočne pozicije u situaciji kada imamo loptu. Bit će veliki problem ako će se tako iskakati iz sustava. Mandžukić mora više držati centralnu poziciju. Nepotrebno se troši."
 
Hrvatska u utorak protiv Španjolske igra za drugi krug, a pobjedom bi završila na prvom mjestu skupine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara