Čačić kaže da Čile "nema pojma o Hrvatskoj", a napad im predvodi zagrebački zet

Čačić kaže da Čile "nema pojma o Hrvatskoj", a napad im predvodi zagrebački zet

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANTE ČAČIĆ uoči prve utakmice na China Cupu protiv Čilea tvrdi kako je aktualni osvajač Copa Americe potpuna nepoznanica za kockaste, ali tvrdi da je situacija identična i s druge strane.

Zvuči dosta glupo s obzirom na to da su mnogi čileanski reprezentativci iskusni europski "legionari" i da se dobro poznaju s hrvatskim suparnicima, s kojima se cijele godine susreću po travnjacima diljem starog kontinenta. Isto vrijedi i za hrvatske reprezentativce koji su rasprostranjeni po najslavnijim klubovima svijeta i dobro ih poznaju čileanska djeca, a kamoli njihovi reprezentativci. Tu je i povijesna pozadina jer je Čile domaćin drugoj najvećoj hrvatskoj iseljeničkoj koloniji nakon SAD-a. Stoga mnogi Hrvati imaju rodbinu u toj južnoameričkoj zemlji i gotovo sigurno je nekoliko Modrićevih i Rakitićevih dresova završilo u Santiagu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač čileanske reprezentacije oženjen je za Hrvaticu

I posljednja poveznica između Čilea i Hrvatske je tako očigledna: dugogodišnji napadač DInama Junior Fernandes koji bi trebao zaigrati u špici protiv Hrvatske je zagrebački zet. Oženjen je za Hrvaticu Martu i lud je za hrvatskom metropolom, toliko da bi mogao nakon karijere ostati živjeti u Zagrebu i ne sumnjamo - otkrio je svom izborniku baš sve uoči ogleda u Nanningu u srijedu.

U momčadi Juana Antonija Pizzija su 22 igrača, čak devetorica debitanata pa nije bilo lako otkriti udarnu momčad koja će zaigrati protiv Hrvatske, ali u pomoć su priskočili čileanski mediji i poigrali se mogućim sastavom.

Stoga da Čačiću riješimo prvu od "brojnih nepoznanica", njegovi idući suparnici trebali bi zaigrati u sastavu: Cristopher Toselli - Jose Pedro Fuenzalida, Paulo Diaz, Guillermo Maripan, Jean Beausejour - Pablo Galdames, Carlos Carmona, Cesar Pinares - Eduardo Vargas, Leonardo Valencia, Junior Fernandes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara