NOGOMET

Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera

Čak 10 od 12 klubova u BiH ove jeseni barem jednom mijenjalo trenera
Foto: EPA

NAKON prvog dijela i 19 odigranih kola u Premier nogometnoj bh. ligi samo dva kluba nisu promijenila trenera, dok je njih deset barem jednom ove jeseni mijenjalo prvog čovjeka struke.

Samo su treneri sarajevskog Željezničara i banjalučkog Borca Amar Osim i Branislav Krunić uspjeli preživjeti "pakao" trenerskog posla u BiH. 

Najveće  iznenađenje svojim navijačima su priredili vlasnici Sarajeva koji su nakon pretposljednjega kola i poraza od gradskoga rivala Željezničara uručili otkaz svome strategu Husrefu Musemiću iako je taj klub prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji na ljestvici.

Već poslije 11 odigranih kola u Premijer ligi BiH, sedam od 12 klubova promijenilo je svog trenera, a nešto više od dva mjeseca nakon toga, ta brojka je porasla na deset klubova. Četiri kluba su prednjačila u "sječi trenera": Široki Brijeg, Mladost iz Doboja kod Kaknja, Sloboda iz Tuzle  i Čelik iz Zenice koji su tri puta tražili novo ime na užarenoj  trenerskoj klupi.

U Širokom Brijegu je na početku sezone na klupi sjedio Goce Sedolski, došao je i kratko se zadržao Denis Ćorić, a trenutno je šef struke Toni Karačić. 

Mostarski Zrinjski je napravio samo jednu trenersku promjenu, s odlaskom splitskoga trenera Harija Vukasa privremeno je u klubu bio Nenad Gagro do dolaska sadašnjega  prvoga trenera Mladena Žižovića.

Nakon jesenskog dijela prvenstva u Prvoj bh. nogometnoj ligi na prvom mjestu je Sarajevo s 36 osvojenih bodova, jednim više od Željezničara i Borca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara