Canjuga poludio nakon poraza od Brazilki: "Odigrali smo katastrofalno!"

Foto: AFP

IZBORNIK hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga bio je bijesan poslije poraza od Brazila.

Domaćin Svjetskog prvenstva slavio je razigravanju od petog do osmog mjesta s 32:31 pa će naše zadnju utakmicu igrati protiv Angole, za 7. poziciju (nedjelja, u 14:45 po hrvatskom vremenu).

"Što reći nakon svega ovoga, poslije Argentine ovo je druga utakmica koju smo odigrali katastrofalno. Bez obzira što smo na trenutke imali i pet golova prednosti. Nevjerojatno je da u 35. minuti, pri našem vodstvu od pet razlike, umjesto da nam samopouzdanje naraste i dotučemo ih, mi počnemo griješiti, davati lopte u ruke, promašivati mrtve zicer..."

"Otraga u obrani više nije bilo gustoće, pred kraj utakmice su pobjegle na tri razlike, spašavao sam s obranom 4-2, uspjeli smo se vratiti i onda onako loše reagiramo u zadnjem napadu, a trebalo je samo napraviti poneki faul i onemogućiti im šut", tužno će izbornik, koji se nije mirio s porazom:

"Rukomet je jednostavan sport, to su nam dokazale Brazilke"

"Drugo poluvrijeme se vratimo u igru, pa onda krenu duple s igračem više, promašeni ziceri, prestupi... Sve moguće rotacije su se jedno vrijeme pokazale dobre, i nakon toga bi se i te igračice uklopile u sivilo skupa s ostalima."

Canjuga želi pobjedom završiti turnir:

"Ne razmišljam više o ovom porazu, na pameti mi je samo kako da ekipu vratim i da zbijemo redove uoči Angole. Moramo to dobiti, a recept za pobjedu će biti otpustiti opterećenje, igrati rukomet i ne razmišljati o nikakvim spektakularnim rješenjima. Rukomet je jednostavan sport, a to nam zorno pokazale Brazilke", zaključio je Canjuga."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara