Capello plaćen 68 tisuća eura po naučenoj riječi engleskog jezika

Foto: AFP

FABIO CAPELLO od kraja 2007. godine je na mjestu izbornika Engleske, ali je priznao da ne barata dobro jezikom. Premda zamjera engleskim novinarima što mu to konstantno spočitavaju, Capello je uvjeren u to da mu vokabular ne treba biti odveć širok kako bi svojim nogometašima rekao što od njih očekuje na terenu.

"Ne mogu voditi razgovor o ekonomiji ili takvim stvarima, no kada je riječ o taktici ne treba koristiti mnogo riječi. Maksimalno njih sto", rekao je Capello.

The Sun je izračunao kako to znači da izbornik, koji ima godišnju plaću od šest milijuna funti, za svaku naučenu riječ biva plaćen 60.000 funti ili 68 tisuća eura.

"Capello tvrdi da pokušava poboljšati svoje znanje engleskoga jezika iako se čini da sa svakim okupljanjem momčadi ono biva sve lošije."

U nastavku teksta tabloid je podsjetio na dva nesporazuma koji su se dogodili na relaciji izbornik-igrači, a koji su se mogli izbjeći da je Capello "pričljiviji".

U "grijeh" mu se ubraja nenajavljeno oduzimanje kapetanske vrpce Riju Ferdinandu, koji o tome nije obaviješten jer Capello "teško komunicira telefonom. Stevena Gerrarda je, ipak, nazvao kako bi objasnio situaciju."

"Kada je očajnički želio povesti Paula Scholesa na Svjetsko prvenstvo propustio je osobno ga kontaktirati. Obavio je to njegov pomoćnik Franco Baldini. Scholes je kasnije ustvrdio da bi išao u Južnoafričku Republiku da ga je izbornik osobno nazvao."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara