Ceca "nije uzela nijedan dinar" od Obilića, ali s tužiteljima dogovara priznanje krivnje?

Foto: AFP

NAKON što je srpsko Državno tužiteljstvo protiv nje podiglo optužnicu zbog prisvajanja novca od transfera igrača Obilića u inozemstvo, najpoznatija srpska pjevačica je nestala.

Ceca, naoružana i opasna: Optužnicom joj prijeti 12 godina zatvora za 11 pištolja i prodaju 10 igrača

Srpski mediji navode da se ne pojavljuje u javnosti, ne javlja na telefon, a njena vila točno preko put stadiona Crvene Zvezde izgleda napušteno. U javnost dopiru oprečne informacije iz krugova bliskih nekadašnjoj predsjednici Obilića, kluba kojeg je prije Cece vodio njen muž, kriminalac i ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Prema jednima, Ceca se sklonila u mir vile da djecu zaštiti od pritiska javnosti, dok je prema drugim izvorima odmah nakon podizanja optužnice otišla u inozemstvo, ali ne kako bi pobjegla od sudskog postupka, nego da se vrati kada počne proces.

Ceca se posebno uznemirila zbog toga što će, osim optužbi da se nije okoristila od prodaje igrača, morati dokazivati i da imovinu nije stekla nezakonito. Policijska jedinica za financijske istrage od tužiteljstva je dobila nalog da pročešlja njenu imovinu. Prvi korak je popisivanje nekretnina (vila u Beogradu i na Cipru), automobila (džipovi i limuzine) i provjera računa u zemlji i inozemstvu. Istragom će biti obuhvaćeni i njena sestra Lidija Ocokoljić, ali i bivši suradnici u Obiliću: Nekadašnji nogometaš Zvezde Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević.

Ceca će priznati krivnju u zamjenu za blažu kaznu iako "nije uzela nijedan dinar"

Međutim, čini se da je uslijedio (ne)očekivani obrat - Ceca je već počela pregovore s tužiteljima kako bi u zamjenu za priznanje krivnje dobila blažu kaznu, saznaje "Alo!".  "Ceci je muka više od cijele te priče oko transfera koja traje skoro osam godina, vječitog razvlačenja i izvlačenja te priče iz rukava i nije uopće sigurna da želi ići na suđenje koje bi još samo produžilo agoniju. U istrazi je govorila da nije kriva i da nijedan jedini dinar nije uzela za sebe, ali nije više sigurna da ima snage za suđenje koje će tko zna koliko trajati i  pompu koja će ga pratiti" citira se, naravno, "dobro obaviješteni izvor".

Nagodba je moguća, jer se sporazum može primjenitii za sva kaznena djela za koja zaprijećena zatvorska kazna nije veća od 12 godina. Ceci za transfere prijeti od dvije do 12 godina. U kaznu bi joj bila uračunata i četiri mjeseca pritvora, koliko je tamo ptovel 2003., kada je pokrenuta istraga. Tužiteljstvo je prije tri dana podiglo optužnicu protiv Cece, ali ona još nije dostavljena obrani. Glasnogovornik Tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da su "prikupljeni dokazi koji imaju jak sudski kredibilitet i predstavljaju čvrst temelj optužnice".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara