KOŠARKA

Cedevita ne može igrati prvu hrvatsku ligu, Savez ih odbio

Cedevita ne može igrati prvu hrvatsku ligu, Savez ih odbio
Foto: Index

NAKON preseljenja Cedevite u Ljubljanu, gdje je fuzijom osnovan novi klub - Cedevita Olimpija Ljubljana, otvoreno je ostalo pitanje gdje će igrati KK Cedevita junior, pogon koji je Emil Tedeschi ostavio u Zagrebu. 

HKS i čelni ljudi Cedevite zbog toga su se sastali prije desetak dana, bi Savez danas objavio da Cedevita Junior neće igrati u prvoj hrvatskoj ligi. Savez smatra da nisu dokazali da je novi klub sljedbenik Cedevite. 

"Hrvatski košarkaški savez je zaprimio prijavu za natjecanje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior.

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza", priopćili su iz HKS-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara