Cedevita "otela" Ciboni jednog od najvećih talenata hrvatske košarke

Cedevita "otela" Ciboni jednog od najvećih talenata hrvatske košarke

Foto: Hina

IVICA ZUBAC raskinuo je ugovor s Cibonom i odmah potpisao za Cedevitu. Ugovor s hrvatskim prvakom potpisao je na tri i pol godine. Nastavila je tako Cedevita dovoditi gotovo sve što vrijedi u hrvatskoj košarci...
 
 
"Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor KK Cedevita koji zbog realizacije transfera nije otputovao u Istanbul na 2. kolo TOP 16 Eurolige protiv Darušafake.
 
Cibona se ubrzo oglasila priopćenjem u kojem optužuju Cedevitu za otimanje najboljih mladih igrača te tvrde da je Zubac, kao i neki prije njega, bio nagovoren na odlazak. Cedevita je na Facebooku odgovorila Ciboni ovako: 
 
 
"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Sada je tu, uz Žganeca 20 godina, Arapovića 19, Mazalina 18, Muse i Baje 16 i Zubac s 18 godina, redom najveći talenti europske košarke u svojim godištima, veliki zalog za budućnost kluba, uz još nekolicinu igrača iz našeg juniorskog pogona. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže."
 
Mamić: Ovo Zubac ne bi dobio nigdje u Europi
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadovoljan je i sportski direktor Matej Mamić.
 
"Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh", rekao je Mamić.
 
Mršić: Dragulj za budućnost
 
Najsretniji je trener Veljko Mršić.
 
"Zubac je igrač koji će nam već sada a i u budućnosti moći dati puno. On je još jedan dragulj za stvaranje velike momčadi za budućnost. Neće moći igrati ovosezonsku ABA ligu pa ćemo ga sljedećih 4-5 tjedana pripremati za drugi dio TOP 16 Eurolige kada ima pravo nastupa, prije svega fizički jer ne znamo u kakvom je stanju kao i taktički. Vjerujem da će se brzo uklopiti jer je izuzetno talentiran."
 
KK Cedevita Ivicu Zubca javnosti će predstaviti u petak u 12:00 u Domu košarke Cedevita na konferenciji za novinare, po dolasku prve momčadi i trenera Mršića iz Istanbula.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara