SLUŽBENO Slovenci ostaju na Euru u Zagrebu!

SLUŽBENO Slovenci ostaju na Euru u Zagrebu!

Foto: Screenshot

SLOVENSKI rukometni savez danas je odlučio da će nastaviti s natjecanjem na Europskom prvenstvu nakon što je jučer prijetio istupanjem zbog, prema njihovom mišljenju, skandaloznih sudačkih odluka u prve dvije utakmice skupine C koja se igra u Zagrebu.

"Možemo potvrditi da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s natjecanjem na Europskom prvenstvu, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Na prvoj utakmici je sudački kriterij bio potpuno neujednačen, a na drugoj su se grubo kršila pravila rukometne igre. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i cijelog natjecanja", rekao je predsjednik slovenskog saveza Franjo Bobinac.

"Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet, što naš sport i zaslužuje. Igrat ćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu", dodao je Bobinac.

"Pravila rukometa su jasna. Na utakmici s Njemačkom sudac je Blagotinšeka morao isključiti na dvije minute i ponoviti izvođenje centra i ništa drugo", rekao je direktor slovenske reprezentacije Uroš Mohorič.

Podsjetimo, Slovenija je sedam sekundi prije kraja zabila gol za 25:24 protiv Njemačke, ali su suci naknadnim pregledavanjem snimke s istekom vremena isključili Blagotinšeka i Nijemcima dosudili sedmerac iz kojeg su izjednačili za konačnih 25:25. Osim toga, Slovenci su se žalili i na suđenje u 1. kolu protiv Makedonije, u utakmici koju su izgubili 25:24.

Živce je potpuno izgubio slovenski izbornik Veselin Vujović koji je kod spornog sedmerca na utakmici protiv Njemačke sam stao na gol u želji da on Reichmannu obrani udarac, a nakon utakmice je vodstvo EHF-a nazvao debilima.

Slovenija večeras od 20:30 sati igra susret 3. kola skupine C protiv Crne Gore. Vujovićevoj momčadi će za prolazak u drugi krug biti dovoljan i remi, ali bi u tom slučaju prenijeli samo jedan bod i bitno si smanjili ionako male šanse za plasman u polufinale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara