"Čelična" Đurđa: Uvredljive poruke samo pokazuju da na stadione ne dolaze svi zbog sporta!

"Čelična" Đurđa: Uvredljive poruke samo pokazuju da na stadione ne dolaze svi zbog sporta!

POČELO je Torcidinim nevinim "Đurđo spremni smo zauvik", nastavilo se s "Đurđa daj 4 Pana i zakon o navijačima" na humorističnom transparentu Bad Blue Boysa, a kulminiralo je s vulgarnom porukom "Ne palimo aute, samo baklje. Ništa pištolji, samo šake. Nama reket služi za tenis, a ti nam Đ...a popuši penis" koju su potpredsjednici vlade Đurđi Adlešič posvetili navijači Zadra. Uvrede su dvojici pripadnika Tornada priskrbile prekršajne prijave, a slično je i prošao voditelj redarske službe koji nije spriječio nemili incident.

>Zbog vulgarnog čašćenja Đurđe, osim navijača nastradao i Reno Sinovčić

No, čelična Lady Adlešič ostala je "čelična" i pri svom naumu da će nova verzija Zakona o navijačima očistiti huliganizam s hrvatskih tribina. Za Index je izjavila kako je sličnu korespondenciju s navijačima i očekivala pa da niti ne može biti iznenađena ili razočarana porukama koje su joj odaslali navijači.

"Ne želim se obazirati na uvrede, očekivala sam tako nešto. Razlikujem navijače od huligana i ovi postupci samo pokazuju da na stadione ne dolaze svi zbog sporta", kaže Adlešič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni zakon se i dalje dopunjava i razrađuje, a konačna verzija će se u raspravi naći za najkasnije dva tjedna. Adlešićč nas je izvijestila da velik dio posla obavljaju sociolozi i stručnjaci za ljudska prava koji sudjeluju u izradi.

"Nema nekih važnijih novosti. Nadležna ministarstva rade na izmjenama Zakona o navijačima, a promjene bi trebale biti gotove za jedan do dva tjedna. Nakon toga će će uslijediti rasprava u Saboru. Na izradi zakona sudjeluju stručnjaci s područja ljudskih prava i eminentni sociolozi", dodala je Adlešič.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara