ČELNICI HVS-A U NEMOGUĆOJ MISIJI

Čelnici Hrvatskog vaterpolskog saveza otputovali su u Budimpeštu gdje će u neformalnim razgovorima s dužnosnicima Europske plivačke federacije (LEN) pokušati odgoditi suspenziju, zbog nemogućnosti plaćanje kazne od 100.000 eura, koju je LENa izrekla zbog prošlodišnjeg navijačkog incidenta na finalu EPa u Kranju.

U Budimpešti, gdje se danas i sutra održava Final Four Eurolige, nalaze se predsjednik HVS-a Nikola Grabić, tajnik Saveza Aleksandar Černi i predsjednik Stručne komisije Milivoj Bebić. No, njihove šanse da uspiju nagovoriti čelnike LEN-a na odgodu suspenzije su minorne, a to praktički znači da od 1. lipnja hrvatski klubovi, ali i seniorska reprezentacija kao i sve ostale mlađe selekcije, neće moći nastupiti ni na jednom natjecanju koje je pod nadležnošću LEN-e.

Posljednje upozorenje pred suspenziju LEN-a je poslala HVS-u prije gotovo mjesec dana, ali sevez nije mogao sam naći riješenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Savez nema tih novaca za pomoć se obratio Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), a putem Ministarstva znanonosti, obrazovanja i sporta i hrvatskoj Vladi. Čelnici HOO-a više su puta isticali da ne mogu pomoći, a iz Ministarstva Hina je danas doznala da je Vlada odbila isplatiti novac, jer bi time "otvorila Pandorinu kutiju".

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara