rukomet

Červar: Zvali su me prijatelji suci i rekli da je Hrvatska pokradena u finalu

Červar: Zvali su me prijatelji suci i rekli da je Hrvatska pokradena u finalu
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

LINO ČERVAR nije prežalio izgubljeno finale protiv Španjolske na Europskom prvenstvu u rukometu. 

Izbornik Hrvatske još uvijek smatra da su njegovu ekipu suci pokrali.

"Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim. Nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: 'Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti.'

Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su pričali, uvjerio sam se da nije sve bilo korektno.

Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bilo finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju", kazao je hrvatski izbornik za Sportske novosti.

Obrušio se potom i na EHF.

"Taj EHF, umjesto da nas zaštiti jer naši navijači i mi činimo sve da bi Euro uspio, kažnjava nas i pitam se zašto. Nikoga ne optužujem, samo želim da se očituju o tome", dodao je.

Červar nakon sporne odluke psovao suca

Podsjetimo, ključni trenutak utakmice dogodio se minutu i pet sekundi prije kraja, kad je Igor Karačić potpuno nepotrebno napravio deset koraka s loptom, zbog čega su mu je suci oduzeli. Španjolska je krenula u kontru i Alex Dušebajev je prelomio susret golom za konačnih 22:20.

Červar je u tom trenutku pozvao time-out, na kojem je treći put na ovoj utakmici izgubio živce.

"Ode vrijeme... Ukrao nam je loptu, jebo mu mater bezobraznu. Jebem ti mater. 'Ajmo, da završimo napad što prije", rekao je Červar, iako minuta odmora više nije ništa mogla promijeniti.

Do kraja je ostalo 25 sekundi i povratka više nije bilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara