Četiri godine bez pobjede, ali Kimi ne odustaje: "Ne sramim se reći zašto sam još u Formuli 1"

Četiri godine bez pobjede, ali Kimi ne odustaje: "Ne sramim se reći zašto sam još u Formuli 1"

Foto: Getty Images/Guliver Image

KIMI RAIKKONEN kaže da je unatoč lošijoj formi posljednjih godina i dalje gladan pobjeda u Formuli 1 i da u suprotnom ne bi produljio ugovor s Ferrarijem na još jednu godinu.

Raikkonen je oduševio u prve dvije povratničke sezone s Lotusom 2012. i 2013., ali otkako se 2014. vratio u Ferrari Finac nije bio ni blizu svojih momčadskih kolega Fernanda Alonsa i Sebastiana Vettela.

Mnogi su Raikkonenovu motivaciju dovodili u pitanje nakon blijedih izdanja u okršajima s momčadskim kolegom Vettelom koji je brzinu i rezultate isporučivao puno češće od njega dok bi Raikkonen tek nekoliko puta godišnje bio na njegovoj razini.

Raikkonen je kritičare donekle ušutkao na ovogodišnjoj VN Monaka gdje je sjajnim krugom osvojio svoj prvi pole position od VN Francuske 2008., ali u utrci je ponovno izgubio od Vettela jer se u jedinstvenim uvjetima u Monaku pokazalo brže ostati duže na stazi na mekšim i potrošenijim ultrasoft gumama.

Hamilton je nakon Monaka rekao da je jasno da se Ferrari odlučio podržati jednoga vozača, ali Raikkonen uoči početka nove sezone ističe da je njegova glad za pobjedama i dalje prisutna, iako nije pobijedio od VN Australije 2013. u Lotusu, a posljednju je pobjedu za Ferrari ostvario na Spa 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih bio ovdje niti bih potpisao za iduću sezonu da nemam glad za pobjedama", rekao je Raikkonen za Motorsportov magazin Flying Lap.

"Uživam u utrkivanju. Ne sramim se reći da je to jedini razlog. Želim biti u F1. Dok je god glad prisutna, to je razlog zbog kojeg ću davati sve od sebe", dodao je Finac.

I dok je Vettel iskoristio potencijal Ferrarijeva SF70H i na prvih šest utrka završio triput prvi i triput drugi, Raikkonen je u tom periodu kasnio već 62 boda za vodećim Nijemcem.

"Sezonu smo započeli pomalo sporo", priznao je Raikkonen. "Imali smo dobrih trenutaka, ali daleko od onoga što smo očekivali. Moramo posložiti stvari kako treba za prvu utrku. Imamo brzinu, ali toliko je stvari koje moraju biti apsolutno kako treba. Ako te stvari ne riješite na savršen način, to će vas stajati puno bodova."

Raikkonen je sezonu završio na četvrtom mjestu s 205 bodova, 112 bodova iza Vettela. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara