Igre u Tokiju

Četverostruka olimpijska pobjednica: Kad sam to čula, sjela sam i zaplakala

Četverostruka olimpijska pobjednica: Kad sam to čula, sjela sam i zaplakala
Foto: Guliver Image/Getty Images

AMERIČKA gimnastičarka Simone Biles, četverostruka olimpijska pobjednica, otkrila je da je plakala kada je saznala da su OI u Tokiju odgođene za 2021., čime su dovedeni u pitanje njeni planovi o povlačenju te da će joj to biti psihički teško podnijeti idućih godinu dana. 

"Kada sam saznala za odgodu, najprije nisam znala što misliti. Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali bit će bolje", objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC.

Biles smatra da je takva odluka o odgodi zapravo dobra kako bi se uvjerili da su svi u SAD-u i svijetu dobro, ali je teška za prihvatiti jer je ona najavila da će se nakon OI u Tokiju 2020. umiroviti. Odgoda od godinu dana znači da pred njom sada stoji još jedna godina natjecanja.

"Fizički ne sumnjam da će me moji treneri znati dovesti u formu za OI 2021., ali sada mislim da će još ta jedna godina imati utjecaja na mene kao i na većinu sportaša", dodala je Biles.

Ona je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu postala gimnastičarka s najviše medalja u povijesti na svjetskom nivou (gimnastičari i gimnastičarke) s ukupno osvojenih 25 odličja (19 zlata, tri srebra i tri bronce).

Na OI u Rio de Janeiru 2016., jedinim na kojima je sudjelovala, osvojila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno na parteru i konju s hvataljkama te broncu na gredi.

Odgođene OI u Tokiju održat će se sljedeće godine od 23. srpnja do 8. kolovoza. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara