Četvorica osuđena za nerede u Genovi: Bogdanovu više od tri godine zatvora

Foto: AFP

KAZNENI sud u Genovi osudio je četvoricu srpskih huligana na zatvorske kazne zbog incidenata prouzročenih na stadionu Marassi koji su uvjetovali prekid kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2012. godine između Italije i Srbije.

Najgore je prošao Ivan Bogdanov koji je osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora. Podsjećamo, Bogdanov je noseći crnu masku na licu uoči utakmice kliještima presjekao zaštitnu mrežu i ubacio pirotehnička sredstva na teren.

Nikola Kličković kažnjen je s tri godine zatvora, Danijel Janjić s dvije godine i osam mjeseci, dok će Srđan Jovetić iza rešetaka provesti dvije godine i šest mjeseci.

Iza rešetaka spomenuta četvorka je završila 12. listopada, nakon što su serijom huliganskih ispada u sedmoj minuti prekinuli susret Italije i Srbije koji je kasnije registiran s 3:0 u korist Italije. Uz to, nogometni savezi Italije i Srbije su zbog incidenata novčano kažnjeni.

Novinarska agencija ANSA prenosi da su huligani proglašeni krivima za uništavanje javne imovine, nasilno ponašanje, kao i opiranje uhićenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara