FINALE EUROPA LIGE

Chelsea sažalijeva navijače koji se muče s dolaskom u Baku: "Probajte vlakom..."

Chelsea sažalijeva navijače koji se muče s dolaskom u Baku: "Probajte vlakom..."
Foto: EPA-EFE

NAVIJAČI Chelseaja i Arsenala imaju golemih problema s dolaskom na finale Europa lige koje se sljedeće srijede igra u Bakuu.

Engleski klubovi dobili su samo po 6000 ulaznica, ali će zajedno vratiti pola ulaznica jer ih nisu uspjeli prodati. Chelsea je objavio da je samo 2000 navijača kupilo karte, a ostali su odustali zbog golemih logističkih problema. Ono malo avionskih karata do glavnog grada Azerbajdžana je brzo rasprodano, a trenutačno najjeftiniji letovi s presjedanjem u Dohi stoje oko 900 funti.

Ogorčeni navijači prozvali su UEFA-u zbog neprihvatljive ideje da se finale organizira daleko na istoku, a oni s najmanje sredstava i najviše ljubavi krenuli su već ovog tjedna prema Azerbajdžanu svim mogućim oblicima prijevoza. Zračna luka u Bakuu ne može prihvatiti više zrakoplova iako su organizatori tvrdili da to nije točna informacija, no činjenica je da dovoljno čartera za Baku jednostavno nema.

Nakon što je Arsenal poslao službenu prosvjednu notu UEFA-i zbog teške situacije u koju su stavljeni njezini navijači, o svemu se oglasio i Chelsea. Plavi londonski klub poručio je navijačima da suosjeća s njihovim problemima te im je ponudio jednodnevni aranžman čarter-letovima koji stoji čak 1000 funti.

"Dobili smo informaciju da su lokalne vlasti omogućile engleskim navijačima alternativnu opciju koja uključuje let do Tbilisija i put vlakom do Bakua. Klub zahvaljuje na toj opciji, ali upozorava navijače da im u tom aranžmanu neće moći jamčiti sigurnost niti će na tom putu biti klupskih dužnosnika koji bi se brinuli o navijačima", upozorio je Chelsea.

Navijače obaju klubova zatekla je i vijest da je tvrtka Thomas Cook, koja organizira čartere do Bakua, upala u teške financijske probleme, ali Chelsea uvjerava navijače da ima jamstva kako će svi letovi biti odrađeni prema ugovoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara