CHELSEA U PROBLEMIMA Ne mogu graditi stadion jer tribina zaklanja sunce jednoj obiteljskoj kući

CHELSEA U PROBLEMIMA Ne mogu graditi stadion jer tribina zaklanja sunce jednoj obiteljskoj kući

Foto: Getty Images/Guliver Image

MILIJARDU funti vrijedna rekonstrukcija Stamford Bridgea naišla je na neočekivanu prepreku - sunčevu svjetlost.

Naime, jedna obitelj, koja živi u neposrednoj blizini, spor s Chelseajem oko novog stadiona odvukla je do vrhovnog suda. Većina obitelji koje žive u okolici budućeg stadiona za 60.000 gledatelja dobila je kompenzaciju ili su njihove nekretnine otkupljene za više od milijun funti.

No obitelj Crostwhite odbila je šesteroznamenkastu cifru plus 50.000 funti vrijedno pravno savjetovanje jer se ne želi odreći "prava na svjetlost" koje im je zajamčeno engleskim zakonima. Nicolas i Lucinda te njihova djeca Louis i Rose smatraju da će nova tribina djelomično zakloniti sunčevu svjetlost na njihovu posjedu te traže od investitora da snizi tribinu ili nađe neko drugo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crostwhiteovi žive na toj adresi više od 50 godina i nemaju se namjeru seliti kao većina njihovih susjeda koji su dobili goleme odštete. Chelsea je dobio suglasnost grada i dozvolu gradonačelnika za rekonstrukciju stadiona, no ne može početi s gradnjom ako krši zakon o pravu na svjetlost, što je ovdje slučaj.

Također, vijeće četvrti Hammersmith i Fulham, koje imaju jurisdikciju na spomenutom području, može prisilno kupiti određeni posjed ako je tu u izravnom interesu cijele zajednice i izravno pridonosi poboljšanju životnog standarda. To će investitor teško dokazati budući da je u tom slučaju zakon na strani Crostwhiteovih, čija kuća se nalazi nekoliko metara od stadiona.

Chelsea planira novi dom završiti do 2021. godine, do kad bi trebao koristiti Wembley.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara