transferi

Chelseajeva drastična kazna predstavlja problem Hazardu, ali i Kovačiću

Chelseajeva drastična kazna predstavlja problem Hazardu, ali i Kovačiću
Foto: Getty Images

CHELSEA je rigorozno kažnjen od Svjetske nogometne federacije zbog protupravne registracije 29 nogometaša mlađih od 18 godina. Uz novčanu kaznu od 530 tisuća eura, do 30. lipnja 2020. bit će mu zabranjeno kupovati igrače tijekom predstojeća dva transferna roka.

Hazard sve dalje od Real Madrida

Budući da se kazna ne odnosi na prodaju, španjolski i engleski mediji intenzivno pišu o Hazardovoj budućnosti. Premda se još donedavno tvrdilo da je Chelseajev veznjak odlučio potpisati za Real Madrid, situacija se drastično mijenja.

"S obzirom na embargo, zbog kojeg neće moći kupovati i pronaći prikladnu zamjenu, Chelsea ne namjerava prodati Edena Hazarda. U svjetlu FIFA-inih sankcija, Chelsea bi Hazardu mogao obnoviti ugovor - koji istječe krajem lipnja 2020. - ili ga može zadržati sve do 1. srpnja 2020. kada će ponovno moći kupovati", napominje AS.

Istovremeno, piše AS, u Real Madridu raste napetost jer je Hazard označen prioritetnom investicijom nakon Ronaldova odlaska u Juventus.

Kovačić sve dalje od Chelseaja

Chelseajeve sankcije poput domino-efekta odrazit će se i na Kovačićevu sudbinu. Realov veznjak na jednogodišnjoj posudbi više je puta u engleskom tisku isticao da je sretan u Londonu. Ipak, s obzirom na Chelseajevu zabranu kupovine, otpada mogućnost da se zadrži u engleskoj prijestolnici.

"Mogao je poslužiti kao dio pregovaračkog dogovora između Real Madrida i Chelseaja oko Edena Hazarda. Sada i spomenuta opcija otpada. Mateo Kovačić vraća se u Madrid 1. srpnja 2019.", poručuje AS.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara