TRANSFERI

Chelseajeva žalba odbijena: Sljedeća dva prijelazna roka ne smiju nikoga kupiti

Chelseajeva žalba odbijena: Sljedeća dva prijelazna roka ne smiju nikoga kupiti
Foto: EPA-EFE

ŽALBA Chelseaja o odluci FIFA-e da u sljedeća dva prijelazna roka ne smiju kupovati igrače - odbijena je. Londonski klub dobio je takvu kaznu zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača.

FIFA-ina pravila nalažu da nijedan igrač mlađi od 18 godina ne smije otići u klub u drugoj državi osim ako se njihovi roditelji ne sele tamo s njima radi nečega što nema veze s nogometom. Drugi slučaj u kojem igrač može promijeniti klub je ako ima od 16 do 18 godina i kreće se u državama Europske unije. FIFA kaže da je našla nepravilnosti u 29 od 92 istražena slučaja. Kazna od 535 tisuća eura također ostaje na snazi.

Tehnički, Chelsea će i dalje moći kupovati igrače, ali ih neće moći registrirati do ljeta 2020. To znači da Chelsea neće moći otkupiti ugovore Matea Kovačića i Gonzala Higuaina iz Reala i Juventusa jer nijedan igrač neće htjeti čekati punu sezonu kako bi ponovno zaigrao klupski nogomet.

Što će se dogoditi s Hazardom?

Sada će biti zanimljivo vidjeti što će Chelsea napraviti sa svojim najboljim igračem, Edenom Hazardom. Sjajnom Belgijcu na ljeto 2020. istječe ugovor i klub tako riskira da ga besplatno izgubi ako ga prije ne proda. Njegov potencijalni transfer u Real spominje se već mjesecima, ali Chelsea ne može zamijeniti Hazarda ako ga proda u nadolazećem prijelaznom roku. I to je bolje nego da ga izgube ni za što, ali nakon ove odluke FIFA-e, sigurno će ga pokušati nagovoriti da ostane još barem jednu sezonu kako bi klubu pomogao da izgura godinu bez pojačanja.

Engleski mediji navode da će se Chelsea vjerojatno žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u nadi da će oni ovu FIFA-inu odluku zamrznuti ili poništiti. 

Novi prijelazni rok počinje 16. svibnja.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara