Cico: Srbi, pobijedite ih kao i mi na Euru, jugo-filozofijom!

Tekst: D.R.
Foto: AFP

HRVATI znaju kako s Nijemcima, prisjetili su se naši istočni susjedi, pa su savjet zatražili i Zlatka Kranjčara. Iako Cico nije bio u Klagenfurtu i Lyonu, ali niti u Manchesteru gdje smo doživjeli jedini poraz od Njemačke na velikim natjecanjima, hrvatski izbornik sa SP-a 2006. Srbima je dao smjernice za skalp Loewog Elfsa.

>Ćiro se ulaguje Srbima, a spušta Slovence: Švabe nemaju šanse!

> Petrović: Antić mora drastično mijenjati sastav za Nijemce

"Naravno da možete pobijediti Nijemce! Dovoljno je učiniti ono što smo i mi učinili prije dvije godine na Europskom prvenstvu. Mi smo tada, predvođeni izbornikom Bilićem, forsirali našu zajedničku jugo-nogometnu filozofiju, bez respekta prema rivalu i pobijedili", rastumačio je Cico za Kurir.

"Srbija mora igrati brzo, i s loptom i bez nje, forsirati kratak pas, jer su Nijemci uvijek bili i ostali fajteri. To je ta naša poznata kreativnost i ideja, ono što Nijemci nemaju. Ipak, morate imati i još nešto, motiviranost. Imate odličnu i kvalitetnu ekipu, ali čini mi se da igrači nisu dali 100 posto sebe na Mundijalu. Mi smo ih tako nekoliko puta nadigrali, posljednji put prije dvije godine na EP. Zašto i vi ne biste učinili isto?"

Posljednji Cicin savjet stao je u nekoliko riječi - bitno je ostaviti strah u svlačionici.

"Srbi, nemojte se bojati Nijemaca. Nemate razloga za strah jer oni nisu kvalitetniji od vas. Ako Vidić, Stanković, Krasić, Pantelić i ostali pokažu zube, Nijemci se neće moći razmahati. Onda ni vaša pobjeda nije daleko!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara