Cico za Index otkrio: Wenger je želio Niku još dok je igrao u Dinamu

BIVŠI Hrvatski izbornik, Zlatko Kranjčar, za Video Index otvoreno je progovorio o greškama koje je napravio dok je bio na kormilu reprezentacije, šansama Bilićevih momaka na predstojećem Euru  i budućnosti svog sina Nike u velikom europskom klubu.

Cico nam je u Video intervjuu između ostalog otkrio kako je Arsene Wenger njegovog sina silno želio vidjeti u Arsenalu, još dok je Niko igrao za Dinamo i Hajduk i da bi odlaskom Alexandra Hleba nastali objektivni uvjeti za veliki transfer.

"Wenger voli igrače koji imaju smisao za igru, a prateći Niku i njegove igre koje je pružao u Portsmouthu, došao je do spoznaje da je on igrač koji bi mu trebao, posebno ako Hleb odlazi u Inter", rekao je Zlatko Kranjčar i izrazio zadovoljstvo jer je javnost napokon uvidjela Nikine nogometne kvalitete:

"Niko je uspio prebroditi sve kritike koje su mu nekorektno nametnute. Jer Niko Kranjčar je kvalitetan igrač što je dokazao u više navrata. On je dokazao da je u reprezentaciji igrao, ne zato što sam ja bio izbornik,  nego zato što ima vrhunske nogometne kvalitete. Drago mi je da se cijela svjetska nogometna javnost uvjerila u to da on nije tu samo po prezimenu kao što su neki to htjeli pokazati."

"Klasnić jedini može zamijeniti Eduarda"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik je svom nasljedniku Biliću čestitao na uspješnom poslu u kvalifikacijama, a iako kaže da se ne bi htio miješati u izbornički posao, smatra da je Klasnić čovjek koji može nadomjestiti gubitak Eduarda.

"Zamjenu za Eduarda vidim u Klasniću. Ne bih htio davati nikakve savjete Biliću, ali smatram da je Ivan u odličnoj formi nakon što je prebrodio sve zdravstvene probleme i da bi tek sada mogao dati sve ono što nije dao reprezentaciji u prijašnjim ciklusima."

"Ako prođemo prvi krug, a uvjerenja sam da možemo, Hrvatska može do polufinala", zaključio je Kranjčar.

Novinar: Marko Petrak
Video: Tomislav Brdjanović
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara