TRANSFERI I GLASINE

Čini se da se Vida seli u Rim. Bešiktašu je dosta njegove prevelike plaće

Čini se da se Vida seli u Rim. Bešiktašu je dosta njegove prevelike plaće
Foto: EPA

DOMAGOJ VIDA ovog ljeta odlazi iz Bešiktaša. Čelnici turskog kluba žele uštedjeti zbog pandemije koronavirusa, a Vidina plaća od oko tri milijuna eura godišnje postala je prevelik teret za klub.

Bešiktaš godišnje troši oko 60 milijuna eura, a drastičnim rezovima planiraju taj iznos smanjiti na pola, dakle na 30 milijuna. Od svih igrača tražili su da potpišu smanjenje plaće, no Vida je navodno to odbio, tvrde Turci, pa su ga u Bešiktašu odlučili prodati jer za njim vlada dobra potražnja.

Hrvatski srebrni stoper je u redove turskog kluba stigao u siječnju 2018. iz kijevskog Dinama bez odštete i u te dvije godine skupio je 90 nastupa i zabio osam golova.

Odlazi za 8 milijuna eura?

Za Vidu u redu čekaju brojni talijanski i španjolski prvoligaši, a najviše je zainteresirana Roma. Bešiktaš je za njega najprije tražio preko 10 milijuna eura, ali spremni su ga pustiti i za osam milijuna kako bi rasteretili svoj budžet. Taj iznos bi Rimljani mogli bez problema platiti za 31-godišnjeg viceprvaka svijeta iz Donjeg Miholjca.

Vidina primanja su oko tri i pol milijuna eura godišnje i Bešiktaš to više ne može plaćati. Vida ima plaću oko tri milijuna po sezoni, ali prema pisanju turskih medija dobio je još oko milijun i pol eura kroz bonuse, dok je njegov menadžer Ivan Cvjetković uprihodio milijun i 200.000 eura kroz proviziju.

Prodajom Vide Turci bi uštedjeli preko 10 posto svog novog godišnjeg budžeta, a uz to bi i zaradili dobar novac kojim bi pokrili to što je dvije godine proveo u klubu. Tako bi Vida uskoro trebao potpisati za Romu i povećati brojnu hrvatsku koloniju u Italiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara