CIRKUS U SRBIJI Rukometaši optužili izbornika da ih je pijan vodio na utakmicama

CIRKUS U SRBIJI Rukometaši optužili izbornika da ih je pijan vodio na utakmicama

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

SRBIJA je u šest utakmica na Europskom rukometnom prvenstvu slavila u samo jednoj te je tako natjecanje završila na 12. mjestu. 
 
Jovica Cvetković, temperamentni izbornik, posebno je bio razočaran zalaganjem svojih igrača.
 
"Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvaćam na sebe. Ali nikada neću prihvatiti i shvatiti da se ne daje posljednji atom snage za svoju zemlju. Srbija je danas pala na tom ispitu", izjavio je nakon poraza od Francuske. 
 
Po povratku u Srbiju tvrdio je da su igrači pokazali nevjerojatnu nedisciplinu. Kao kolovođe anarhije optuženi su najbolji igrač Petar Nenadić, zatim Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.
 
U izvještaju koji je podnio Savezu naveo je da su igrači "lumpovali po prijestolničkim lokalima u komšiluku te da je sedam igrača rezerviralo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze natjecanja."
 
Odmah su reagirali rukometaši koji su se oglasili priopćenjem.
 
"Bez ikakvog razloga stavljeni smo na stup srama zahvaljujući izborniku koji je rekao niz neistina. Sada i mi moramo progovoriti jer je svaka njegova riječ laž", pišu igrači i navode da Cvetković ne zna ni gdje igraju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Zar je moguće da kapetana Šešuma pita kako je u Lowenu, a ovaj već četiri godine igra u Gopingenu. Zar je moguće da pita Radivojevića gdje sad igra te da ode u Skopje razgovarati s Toskićem koji igra u Velenju. Ne čudi što onda nije znao ni 85 posto suparničkih igrača."
 
Tvrde da Cvetković nije vodio treninge.
 
"Pušio je u dvorani gdje se trenira. Pušio je i u svlačionici prije svake utakmice. Nije s nama putovao na utakmice. Nismo znali ni kad je doručak, ni kad je večera."
 
Uvjeravaju javnost da su igrali vođeni pijanim izbornikom.
 
"Za tjedan dana u hotelu se popilo 1200 eura alkohola. Ne čudi što je svaku noć bio u alkoholiziranom stanju. Vrhunac je bio kad nas je u takvom stanju vodio protiv Bjelorusije i kad je pijan udario potpredsjednika Saveza Dragana Škrbića."
 
Za kraj su igrači poručili da su spremni prihvatiti svoje pogreške, ali da ne žele ništa više skrivati.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara