Ćiro tvrdi: Rekli su mi, Mandžukić prelazi za 22 milijuna eura u Manchester City

TAJNA je tajna dok je slučajno ili možda ne, ne sazna Ćiro Blažević. Tada to postaje senzacija. "Mandžukić prelazi u City za 22 milijuna eura, to su mi rekli u Dinamu", riječi su Ćire Blaževića.

Mladi Dinamov napadač napreduje iz dana u dan, a njegova karijera odvija se doslovce filmskom brzinom. U samo tri mjeseca postao je među traženijim eksponatima europskog nogometnog izloga. Dobre igre kulminirale su u Amsterdam areni, gdje se u njegov nogometni opus zaljubio Sven Goran Erickson.

Do prošlog četvrtka "prosac" se nije javljao, ali je na utakmicu Dinama i Basela poslao čovjeka od velika povjerenja posljednjih decenija, Torda Gripa. Iako se ovaj baš i nije pokazao u najboljem svjetlu, Grip je, navodno, zadovoljan viđenim i želi ga dovesti što prije, jer ljetos dovedeni golgeter Reggine Roland Bianchi nije opravdao pruženo povjerenje.

Koliko je ovaj transfer realan teško je reći, kada se uzme u obzir da je Mario potpisao prije samo nekoliko mjeseci ugovor s Dinamom do 2012. godine, bez klauzule o eventualnoj odšteti. Mandžukić se na pitanja o transferu smješka, a uprava Dinama šuti. Srećom tu je Ćiro!

Priča se da ste jučer izjavili kako Mario Mandžukić odlazi u Manchester City.  Što znate o tome?

"Ma ne znam o tome ništa,  samo kažem kako su mi rekli u Dinamu. Samo prenosim ono što se priča u ovim krugovima. Sigurno je da Mandžukić vrijedi toliko novaca i meni će biti iznimno drago, ako se ostvari taj transfer. Zaslužio je on to", rekao je Ćiro Blažević u razgovoru za Index.

Iako Ćiro često ima ulogu maskote u hrvatskoj javnosti, njegove izjave često imaju zaleđe. Prisjetimo se, nedavno je na press konferenciji na Poljudu objavio kako Rukavina ide u Eintracht i samo je pravodobna intervencija Torcide spriječila njegov odlazak. Gdje ima dima, ima i vatre; u to ne treba sumnjati...

Nešto kasnije kontaktirali smo i Mandžukićeva menadžera Ivana Cvjetkovića, koji je prema vlastitim riječima predugo u tom poslu da bi nešto odao.

"Kad bih komentirao sve što dođe u novine gdje bih stigao", rekao je Cvjetković, a onda nekim čudom riječi su krenule same: "Mandžukić je tek došao u Dinamo, a hoće li on otići ili ne, stvar je Dinama i konkretne ponude. Za njega ima interesa, to je nesumnjivo, a nama je to drago, jer se zanimaju klubovi iz Premierlige, najjače lige na svijetu. To je prava mušterija, kako nam ne bi bilo drago. No, predugo sam u ovom poslu, stoga ne želim špekulirati, dodavat ulje na vatru. Specijalnih informacija nemam.."

V.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara