Ćirolija u Sarajevu: Na "Ćiro pederu" odgovara poljupcima, igrače uspoređuje sa Sušićem, novinare treba "kao sunce"

Ćirolija u Sarajevu: Na "Ćiro pederu" odgovara poljupcima, igrače uspoređuje sa Sušićem, novinare treba "kao sunce"

NOVI izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine je na prvom okupljanju sa igračima pred prijateljsku utakmicu sa Bugarskom u Zenici pokazao da će prilično uveseljavati "beha" javnost.

Dnevni Avaz navodi kako Ćiro jedan dan govori jedno, da bi sljedećeg dana napravio drugo, što nikako ne ide na ruku novinarima kojima se toliko nastoji dodvoriti. Pokazao je to Ćiro kada je prvog dana objavio kako će naknadno pozvati Ninoslava Milenkovića i Sanela Jahića, da bi se već sutradan predomislio, uz objašnjenje da bi to bilo "neozbiljno".

Međutim, novinarima je mnogo važnije da je Ćiro ukinuo sva ograničenja koja su dosad imali kada je u pitanju njihov boravak u reprezentativnom okupljalištu. Prije su se novinari morali dan prije najaviti s kojim igračem žele razgovarati i u kampu boravaiti samo sat vremena, a Ćiro je sada pred njih rasprostrio crveni tepih.


Reprezentacija.net

"Sunce moje novinarsko"

Novinare se sada u hotelu Hercegovina na Ilidži dočekuje željnije nego Bajramovića ili Papca: "Kako novinarima zatvarati vrata kada vas trebamo kao sunce. Morate stalno biti tu i vidjeti kakva je atmosfera. Ništa nemamo skrivati. Želimo da ste uvijek sa nama. Čuo sam da je prije bilo svašta i da se cenzuriralo i da se pratilo koji novinar sa kim od igrača priča. Toga više neće biti", objavio je Ćiro.

Priredio je MĆB još jednu predstavu: zapovijedio je glavnom tajniku Nogometno-fudbalskog saveza BiH Munibu Ušanoviću da reprezentativce koji na okupljanja dolaze sa svih strana Europe, obavezno na sarajevskom aerodromu mora dočekati netko iz Saveza i prebaciti do baze.

Izderavanje na potčinjene

Ćirin nalog se nije ni stigao sprovesti u djelo a već je u hotel, naravno taksijem, stigla jedna od najvećih zvijezda reprezentacije Zvjezdan Misimović. Ćiro je tada priredio jednu od svojih najpoznatijih teatralnih scena: izderao se na osoblje iz ekonomata reprezentacije što nitko nije dočekao Misimovića. mada oni s tim nemaju nikakve veze.


Reprezentacija.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenutog Misimovića, ofenzivca Wolfsburga i Zlatana Muslimovića, napadača PAOK-a, Ćiro često zna zamijeniti zbog sličnih prezimena, ali je na kraju je otkrio kako će ih raspoznavati: "Misimović je pravi sušićevski tip igrača, sjajan tehničar lucidnog poteza. Kakav je samo gol koji je postigao Kolnu! Muslimović je Tarzan, razbijač u šesnaestercu kojeg je nemoguće zadržati. Tako ću ih najbolje razlikovati, da ih ne miješam", piše Avaz. Ćiro zato s nikim ne miješa Hajdukovog Senijada Ibričića, kojeg je već trenirao i to prošle godine u Zagrebu.

Ćiro osvojio Grbavicu

Osim što je Ćiro prodavao fore u hotelu, isto je nastavio i na Željezničarevom stadionu na Grbavici, na kojoj su igrači odradili lagani trening. Vježbanje je naravno bilo otvoreno za javnost, kao što je Ćiro obećao i ubuduće.

Tijekom treninga je razgovarao sa novinarima, a na podbadanja s tribina "Ćiro pederu" odgovarao je poljupcima.

"Ćiro dođe da spasi foteljaše - Izdadosmo sve legende naše"

Zenica, u kojoj Ćiro i njegovi izabranici sutra igraju sa Bugarima, izljepljena je plakatima na kojima su slogani "Savez napolje, da krenemo nabolje" i "Ćiro dođe da spasi foteljaše".

Uz te parole, na plakatu je poruka "Izdadosmo sve legende naše" i imena bivšeg izbornika Mehe Kodre, kao i igrače Sergeja Barbareza, Saše Papca, Elvira Bolića, Zlatana Bajramovića, Emira Spahića i Kenana Hasagića koji su odbili igrati za reprezentaciju ogorčeni postopcima foteljaša iz Saveza uz pitanje "Zar ćemo izdati istinske legende koje su pokrenule kampanju za ozdravljenje BiH nogometa".

A.K.
Foto: reprezentacija.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara