Čitatelji Indexa i gledatelji "Otvorenog" zahtjevaju Markovićevu ostavku

TRI tisuće čitatelja Indexa glasalo je u anketi o Vlatku Markoviću i njegovom velškom potopu. Njih 56 posto smatra ga krivim za ne dobijanje organizacije Eura i žele da odmah ode sa čela HNS-a.

"Otvoreno" na HTV je gledateljima sinoć također ponudilo da glasuju o povjerenju Presidenteu, a iako je uzorak nešto manji (1600 ispitanika), rezultati su još porazniji po Markovića, jer čak 87 posto njih traži da Marković ode, a podrška koju je prvi čovjek Rusanove dobio je doista mizerna, tek 13 posto.

"Ne zamaram se zbog brojki, pa isto bi bilo gospodine Bago da ja postavim gledateljima pitanje o vama", reterenirao je voditelju tužni i revoltirani Marković, čime je pokazao Bagi da nije jedini zajedljiv u studiju.

Marković je tvrdoglavo negirao vijest staru pola dana, kako u Cardiffu nismo dobili nijedan glas, a kada ga je  Bago obavijestio da to nije nikakva glasina, nego vijest sa Uefine stranice, predsjednik je odgovorio: "Danas sam se šest puta čuo sa Michelom i sutra ujutro će nazvati opet u devet, pa ću pitati kako je bilo"

Mamić ukrao show umornom Markoviću

"Neću ja učiti oca kako se djeca prave", izjavio je prva zvijezda Zdravko Mamić, "konvenirajući" predsjedniku Markoviću, netom nakon što se također "apsolutno" svrstao i pod skute njegovog oponenta Štimca, koji je još jednom otvoreno pozvao Markovića da da ostavku "i to još u avionu".

Hajdukov volonter je apelirao da se nakon debakla u Cardiffu vratimo onome što je odavno trebalo i što Marković nikako ne želi napraviti, skrivajući se iza Udruženja prvoligaša: sređivanju kaotičnog stanja u hrvatskom nogometu i sudačkoj organizaciji.

Mamić, koji je bio na liniji protuhrvatsko-bjelosvjestke zavjere u sklopu kojeg su ukrajinska mafija i američka intervencija u Iraku, je potpisom prisnažio Šticine tvdnje, dodavši naravno kako "Igor razmišlja kao pravi sportaš i businessman". Na Bagino potpitanje, znači li to kako se slaže sa zahtjevom da Marković podnese ostavku, odgovorio: "Naravno, trebao bi dati ostavku jer bi se tako riješio svojih protivnika, ali bi ga onda na Izvršnom odboru ponovo izabrali glasovima svih članova i rekli: kako si amoralan, ne možeš sada otići"

Najkomičniji dio ovog igrokaza (a konkurencija je doista velika) je bio kada je emotivni Mamić prepričavao kako je Lennart Johansson, počasni predsjednik Uefe, grcao u suzama dirnut hrvatskom prezentacijom, a veliki gentleman Slaven Bilić zazivao Boga, navodno govoreći da ako ne dobijemo Euro, "ne vrijedi živjeti".

Da je sve napravito kako treba, potvrdio je i projekt menadžer hrvatske kandidature Zoran Cvrk u objektivnoj ocjeni: "Domaći rad (tisuće stranica projekta) je dobio ocjenu pet, usmeni odgovor (prezentacija) pet, a konačna ocjena Uefe je jedan", čemu je tajnovito dodao "tu nešto ne štima".

"Ne dopuštam vam da sotonizirate hrvatski nogomet!"

Razgovor je skrenuo na mnoge Cardiffe u HNL-u i hrvatskom nogometu, a Mamić se posebno raspalio na Baginu zamobu da gosti komentiraju kako je to moguće da se ražalovani trener Dinama Kuže, poslije otkaza u Maksimiru sjeti kako su suci pomagali Dinamu, a da nitko u savezu ne poduzme ništa po tom pitanju.

"Ne dopuštam vam da sotonizirate hrvatski nogomet! Hrvatska reprezentacija je uz Domovinski rat ono što najviše povezuje Hrvate!", zagrmio je Mamić.

Predsjednik saveza se cijelo vrijeme držao natmureno i nadureno, a osim ponavljanja kako si ništa ne prebacuje, odolijevao je Štimčevim napadima , kojima  se pridruživao i novinar Orlando Rivetti, a Duška Grabovca, nekadašnjeg tajnika HNS-a, Marković je prozvao kako "nam je maznuo stan".

Gledati sinoćnje "Otvoreno" je bilo pravi mali mazohistički užitak i najbolja najava promptnog stropoštavanja iz raskošnih sala europskih hotela u kojima vladaju fina odjela, široki osmjesi i zakulisne igrice, u naše male slatke euroskeptične sokake, gdje šerifuju lokalni kabadahije i moćnici revolveraši, koji se podjednako razbacuju bombastičnim izjavama za medije i čvrstom valutom za tamburaške ansamble koji im sviraju na uho, a najbolje komentare je dao nitko drugi do Zdravko Mamić: "Mislim da razina komunikacije u emisiji nije primjerena" i "Mi smo u Cardiffu bili klauni".

Z.A.

Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara