rijeka - osijek 3:2

Čolak: Grezda laže da sam ga vrijeđao na nacionalnoj osnovi, treba pomoć stručnjaka

Čolak: Grezda laže da sam ga vrijeđao na nacionalnoj osnovi, treba pomoć stručnjaka
Foto: Pixell

KATASTROFALNO suđenje suca Igora Pajača i skandalozni potez igrača Osijeka Erosa Grezde tema su dana u sportskoj Hrvatskoj. Nitko ne priča o plasmanu Rijeke u finale Kupa nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu. Fizički napad Erosa Grezde na Antonija Čolaka je glavna vijest.

Policijska uprava Primorsko-goranske županije potvrdila nam je da je pokrenula postupak, a Grezda je priznao da je udario igrača Rijeke, no dodao je kako ga je ovaj provocirao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi.

Stiglo je i službeno priopćenje iz Rijeke.

''Htio bi naglasiti da s Osijekom kao klubom imamo dobre odnose te da imamo mnoštvo prijatelja u Osijeku. Rijeka kao klub, ali i cijelo društvo, moramo imati nultu toleranciju na nasilje. Stvari koje se događaju na terenu dok su uzavrele strasti su jedno, ali sat vremena nakon utakmice ovakve stvari se ne bi se smjele događati i ne služe na čast nikome. Posebno mi je žao što je meta napada bio Antonio Čolak, koji je jedan od najprofesionalnijih, najljubaznijih, najtoplijih i najboljih ljudi koji su ikad nosili dres našeg kluba. Zato sam još više iznenađen cijelom situacijom. Što se tiče kluba, mi nećemo povlačiti pravne korake prema Osijekovom igraču, želimo mu da dođe do spoznaje da njegovo ponašanje ne služi na čast njemu i niti jednom sportašu te da mu se takvo što nikad ne ponovi'', rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke, a evo što je o svemu rekao napadnuti Čolak.

''Žao mi je što je došlo do spomenutog incidenta jer s Grezdom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore što se dogodilo, pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenom na službenoj stranici NK Osijeka u kojem me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali, ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi nogometaši uzor, da sam uzvratio na bilo koji način.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara