Čolakov novi rekord u statici: 8 minuta i 35 sekundi!

Tekst: Index
Foto: Team Colak

U SUBOTU, 20. veljače 2010., u Beogradu je održano 4. Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah. Natjecanje se odvijalo u disciplinama statika, dinamika s perajama te dinamika bez peraja.

Goran Čolak, naš najbolji ronilac na dah postavio je novi nacionalni rekord u disciplini statika, držeći dah čak 8 minuta i 35 sekundi!  Novi nacionalni rekord od 8 minuta i 35 sekundi je i najbolji rezultat sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran je 2007. godine prvi puta postavio nacionalni rekord u statici, državši dah 7:01 te je time bio prvi i jedini koji je uspio srušiti rekord Kristijana Curavića.

Nakon toga rušio je vlastiti rekord nekoliko puta te time postavljao nove nacionalne rekorde, prvo na Submania Kupu u Zagrebu s rezultatom 7:21min, zatim u Lignanu na Europe EvolutionCupu sa  7:28 minuta. Na Modrom jezeru u Imotskom prvi puta je održao obaranje statike na otvorenom te je tamo ostvario rezultat od 7:39min. U Wiesbadenu prešao je 8 minuta te postigao nacionalni rekord s rezultatom 8:02. Svoju apsolutnu dominaciju u statici potvrdio je na Europe Evolution Cup-u prošle godine, držeći dah čak 8 minuta i 14 sekundi te u subotu u Beogradu s novim nacionalnim rekordom od 8 minuta i 35 sekundi. Osim što je postigao izniman rezultat u statici, Goranu je uručena i posebna zahvalnica za unaprijeđenje ronjenja na dah na ovim prostorima.
 
Magda Milas je odnjela ukupnu pobjedu kod žena, ostvarivši sljedeće rezultate: statika -  4:20min te dinamika bez peraja- 100m, dok je Domagoj Jakovac ostvario ukupnu pobjedu kod muških, sa rezultatima 6:02min u statici, te 100m u dinamici bez peraja.

Magda, Goran i Domagoj članovi su Ronilačkog kluba Geronimo te su ovim rezultatima osvojili i klupski 1. mjesto na ovom natjecanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara