UFC

Cormier otkrio taktiku kojom će napasti Miočićev naslov: Što je, tu je, oprosti

Cormier otkrio taktiku kojom će napasti Miočićev naslov: Što je, tu je, oprosti
Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ 15. kolovoza branit će titulu prvaka protiv Daniela Cormiera, borca kojem se prošle godine osvetio za gubitak titule i poraz iz 2018. godine.

UFC je objavio da će se treća borba između Miočića i Cormiera održati u Apexu u Las Vegasu. Tamo je manji kavez od standardnog. Veličina kaveza u Apexu je 48,12 metara kvadratnih, dok je veličina uobičajenog oktogona skoro 70 metara kvadratnih. 

MMA Fighting otkriva da je Miočić razočaran takvom odlukom. 

"Imamo informaciju iz Stipinog okruženja da bi se Miočić radije borio u većem oktogonu, no u APEX kompleksu se trenutno nalazi onaj manjih dimenzija. Da problem bude veći, naš izvor kaže da je rasvjeta tamo konstruirana specifično za manji kavez. To bi, naime, moglo spriječiti bilo kakav plan zamjene kaveza", tvrdi MMA Fighting.

S druge strane, Cormier je zadovoljan jer je uvjeren da će mu manji kavez omogućiti da više hrva i lakše hvata nogu suparnika.

"Obožavam APEX. Ta stara noga će biti ravno ispred mene da ju zgrabim. Bit ću poput Curtisa Blaydesa: 'Ako želite vidjeti 25 minuta stand-up borbe, nećete to dobiti.' Nadam se da Stipe ima tenisice za hrvanje jer s tim malim kavezom bit će - 'single leg', 'single leg', single leg', single leg', hrvanje. Što je, tu je. Oprosti", rekao je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem te dodao da u prošloj borbi s Miočićem nije mogao toliko hrvati jer je imao problema s leđima. 

 

"Manji ili veći kavez, sve što ćete čuti je: 'Novi, dvostruki UFC-ov prvak u teškoj kategoriji - Daniel Cormier.' To je to. To će se dogoditi 15. kolovoza i to mi je najbitnije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara