Crikvenici utrka europskog prvenstva u jet-skiju

Crikvenici utrka europskog prvenstva u jet-skiju

NAKON jedanaest godina postojanja Hrvatskom jet-ski savezu ponuđena je organizacija jedne od utrka Europskog jet-ski prvenstva, najjačeg jet-ski natjecanja koje se ikad održalo u Hrvatskoj.

Prema riječima predsjednika HJSS-a Dalibora Turkovića, Europski jet-ski savez (EJSBA) je suočen sa otkazivanjem utrke u Sheffieldu organizaciju četvrte utrke Europskog prvenstva od 17. do 20. kolovoza ove godine ponudio Hrvatskoj, a HJSS je odlučio da se najbolji europski vozači natjecaču u Crikvenici, točnije u samom središtu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najveća moguća počast hrvatskom jet-skiu, budući da uz najbolje europske, na ovim prestižnim EP-utrkama nastupaju i najbolji američki i brazilski vozači, pa će gledatelji u Crikvenici ovog ljeta vidjeti doista najbolje u ovom sportu, kazao je predsjednik Turković, ujedno i najbolji hrvatski vozač koji je prije dvije godine bio svjetski doprvak.

Uz dobijanje domaćinstva utrke Europskog prvenstva, hrvatski jet-ski ulazi u novu sezonu sa brojnim utrkama za prvenstvo Hrvatske i Alpe-Adria Kup, a početak sezone bit će u subotu i nedjelju na jezeru Čiče, gdje se očekuje nastup više od 120 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i SCG. Povratak jet-skia na Čiče započinje bogata sezona u kojoj će se održati još pet utrka za državno prvenstvo - koprivnička Šoderica (9-11. lipnja), Rabac (23-25- lipnja), Zadar (14-16. srpnja), Zrče na Pagu (28-30.srpnja) i finale u Poreču (1-3. rujna), dok će se utrke na Čiču i Zadru bodovati i za Alpe-Adria kup.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara