Cro Cop nikad fizički moćniji: Protiv Al Turka sa 106 kilograma čistih mišića

MIRKO FILIPOVIĆ u utorak je sudjelovao u telefonskoj press konferenciji zajedno s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom. Tema je naravno bila povratak u američki oktogon nakon gotovo dvije godine provedenih u Japanu. Još je samo tri dana do Cro Copove dugo iščekivane povratničke borbe protiv Britanca Mustaphe Al Turku u njemačkom Koelnu u koju će Filipović, prema vlastitim riječima, ući sa 106 kilograma i bez jednog grama masti na tijelu.

"Nisam mogao nanjušiti krv kao prije"

"Jednostavno nisam mogao nanjušiti krv kao prije. Što se sada promijenilo? Ne znam. Pokušavao sam temeljito sagledati stvari. Operaciju sam imao u siječnju, imao sam dosta vremena za razmišljanje i odlučio sam se vratiti. Mislim da sam u boljoj formi nego ikada, a u sljedećoj borbi moram dokazati mnogo toga. Bilo je određenih problema u glavi. Zašto nisam bio motiviran, teško je reći. Sada je sve to iza mene i 100 posto sam željan borbe", praktički je Filipović ponovio već rečeno, odnosno razloge zbog kojih je prvi put izgledao tako blijedo u UFC-ovom kavezu.

Mirko je pokušao objasniti najveću razliku između kaveza i ringa. Prema njegovim riječima u ringu je puno lakše izbjeći udarce (laktove) na tlu jer uvijek možeš glavu pozicionirati između konopaca, a onda će te sudac premjestiti u sredinu gdje se lakše osloboditi.

"U kavezu te protivnik može stisnuti uz rub i nemaš gdje. Teško se braniti protiv toga. Čitavo sam  vrijeme zadržao kavez kako bi uvijek bio spreman za povratak", objasnio je Filipović.

"Danas moraš biti kompletan borac"

Novinare je zanimalo boji li se Filipović borbe protiv parteraša koji je odličan u polugama i gušenjima.

"Poštujem Al Turka kao svakog drugog borca protiv kojeg sam se borio. Kada danas pričamo o top MMA borcima, oni su svi parteraši, svi znaju borbu na tlu, no i svu znaju stojku. Danas moraš znati sve da bi bio kompletan borac. I ja bih se mogao smatrati 'grapplerom' da to želim. Ako treba, sa svakim borcem bih mogao krenuti iz pozicije da sam na leđima."

Mirko nije želio u detalje raspravljati o operaciji koljena koja se dogodila u siječnju jer kaže da bi to moglo dati njegovom protivniku prednost.

White: S Mirkom sam se lagano dogovorio

Predsjednik UFC-a je otkrio da je Filipović bio taj koji je silno želio još jednu priliku u oktogonu. Telefonski su ostali u kontaktu, a nakon operacije Cro Cop ga je nazvao i rekao "želim natrag u kavez". White kaže kako se s niti jednim borcem od kada se bavi ovim poslom nije uspio tako brzo dogovoriti oko uvjeta.

"Razgovaravši na telefon s Mirkom rekao mi je da se želi vratiti, bio je sam nabrijan, pun želje i praktički je samo rekao da je operirao koljeno, da je u punom treningu i da želi natrag kako bi osvojio titulu. Razgovarali smo i o tome kako bi bilo dobro staviti ga na event u Njemačkoj", rekao je White.

Sve je zanimalo pitanje ostaje li dogovor između njega i hrvatskog borca na samo ovoj borbi i ovise li njegovi daljnji nastupi pod UFC-om o pobjedi protiv Al Turka.

"Zasad ne mogu reći. Cro Cop i ja imamo sjajan odnos i takve stvari dogovaramo zajedno. Samo ako izgubite jednu borbu u UFC-u to ne znači da ćete odmah otići. Puno je različitih faktora u igri. Mirko će odraditi ovu borbu i nakon nje ćemo ponovo razgovarati i vidjeti što će se dogoditi. Imamo međusobno izvrstan odnos, uzajamno se poštujemo, a cijelu ovu borbu dogovorili smo telefonski. Tako nikad nisam dogovarao niti jednu borbu s niti jednim drugim borcem",  objasnio je predsjednik UFC-a.

Marko Petrak
Foto: Index, UFC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara