Cro Cop uoči još jedne "bitke života": U Vancouveru očekujem hrvatske zastave!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Screenshot

U SLJEDEĆU ćemo subotu gledati još jednu biti ili ne biti borbu za Mirka Filipovića. No, ovaj put će ta borba zaista biti "na život ili smrt", barem kada je u pitanju opstanak u UFC-u. Poraz od Juniora Dos Santosa i pobjeda protiv slabašnog Anthonyja Perosha sigurno nisu zadovoljili čelnike najjače svjetske MMA organizacije i ako Cro Cop ne pobijedi Patricka Barryja, sigurno neće biti razgovora o novom ugovoru. No, Mirko je u Vancouver odletio u dobrom raspoloženju s puno optimizma i vjere da bi napokon u kavezu mogao ubilježiti jednu uvjerljivu pobjedu protiv kvalitetnog protivnika.

Ipak, o Barryju govori s mnogo poštovanja.

"Pat je dobar borac, vrlo brz na nogama. Pogledao sam snimku borbe protiv Antonija Hardonka. Uništio ga je, to je bilo strašno. Vjerujem da ćemo publici pružiti odličnu borbu i veselim se tom okršaju", izjavio je Filipović u razgovoru za MMAjunkie.

"Napokon sam zdrav"

Cro Cop je još jednom objasnio probleme transformacije iz ringa u kavez i rekao kako napokon nema problema s ozljedom koljena koja ga je dugo vremena mučila.

"Na mnogo faktora nisam bio spreman kada sam prelazio u UFC. Borba u ringu je jedno, a u kavezu drugo. Cijeli život sam se borio u Japanu i nije se bilo lako prilagoditi. Sada mi je koljeno napokon dobro. Još protiv Dos Santosa nisam mogao normalno uputiti udarac. Nisam se osjećao stabilno dok bi udarao nogama. Sada sam zdrav i već dva mjeseca tučem punom snagom", objašnjava Cro Cop.

Mirko smatra da je do sada u karijeri griješio i s odabirom sparing partnera...

"Nije isto imati tek solidne borce koji su mi kao prijatelji došli pomoći i prave profesionalne sparing partnere koje sada imam u Amsterdamu kod Ivana Hippolytea. Ne želim nikoga uvrijediti, ali ovo je nešto sasvim novo. Sada treniram s borcima kao što su Remy Bonjasky i ostale K-1 zvijezde."

"Dobar protivnik i dobra publika..."

Očekivano, Filipović bi u Vancouveru želio što više vremena provesti u stojci iako bi mu mnogi stručnjaci preporučili da je upravo parter segment borbe gdje ima prednost nad Barryjem.

"Obojica ćemo forsirati stojku i očekujem pravi rat na nogama. To će i publiku razveseliti. U Vancouveru se očekuje mnogo hrvatskih navijača jer tamo živi puno naših iseljenika. Što čovjek više može poželjeti, dobar protivnik i dobra publika...", zaključuje hrvatski fajter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara