KSW U ARENI

Cro Copa su prolazili trnci: Ovdje sam ostavio život, ali nema povratka

Cro Copa su prolazili trnci: Ovdje sam ostavio život, ali nema povratka
Foto: Pixsell / M. Lukunić

''OVO je moj san. Ljudi, hvala sam što ste došli. Bili ste mi veliki vjetar u leđa i nadam se da ste zadovoljni borbom", presretan je sinoć bio Ante Delija nakon pobjede nad Britancem Olijem Thompsonom u zagrebačkoj Areni.

Više od 12 tisuća gledatelja okupilo se na spektaklu poljske promocije KSW. Stvorili su nezaboravnu atmosferu i podržali borce iz regije istim žarom kao hrvatske predstavnike. U prvom redu do ringa bio je Mirko Filipović, ova večer nije mogla proći bez njega.

Delija je nakon pobjede zahvalio Mirovom timu koji ga je spremao za meč.

"Zahvaljujem se Cro Cop timu i mom klubu Gladijator. Najviše hvala Mirku, mom velikom prijatelju. Uvijek je vjerovao u mene, dao mi je veliku snagu i motivaciju. Puno mi pomaže, kod kuće me primio kao svoje dijete", rekao je Delija, a publika ga je prekinula ovacijama.

"Publika me ponijela, zbog njih sam bio agresivan, želio sam da budu zadovoljni, da me dođu opet podržati. Stipe Drviš nije bio zadovoljan što sam išao u neke razmjene, tražio je da kombiniram s distance, ali ja nisam izdržao i riskirao sam", kazao nam je dubrovački borac. 

Razgovarali smo sinoć i s Mirkom Filipovićem, bio je oduševljen organizacijom i promocijom koju je Hrvatska dobila dolaskom KSW-a, najjače europske MMA organizacije. Zahvalio je Deliji na lijepim riječima, ali je želio istaknuti da najveće zasluge za taktičku pripremu ima Stipe Drviš.

"Ja sam tu da pomognem koliko mogu, Antu volim kao brata i to se ne radi zbog novca. On je naš najbolji borac i zaslužio je konačno da ga ozljede poštede i da pokaže koji su mu dometi. Ima ponude iz Amerike, vidjet ćemo što će biti", rekao je Cro Cop.

Voditelji priredbe pozvali su najboljeg hrvatskog borca svih vremena da opet uđe u ring. Kao nekad, uz pjesmu "Wild Boys", Mirko je ušao na pozornicu koja je donedavno bila centar njegovog svijeta. Ovaj put u odijelu, bez opreme za fajt. 

"Uh, prolaze me trnci, u ringu sam ostavio cijeli svoj život, sve sam podredio tome i to je sve što znam raditi. Naravno da me hvata nostalgija svaki put kad vidim ring, a kamoli kad uđem u njega. No, sve ima svoj vijek trajanja, vrijeme nikome ne prašta, pa tako ni meni", kazao je Mirko i podignuo publiku na noge.

Pljesak s tribina je dugo trajao, a Mirko je jedva suspregnuo emocije.

"Neću se vratiti borbama, ali i dalje treniram, bez treninga ne mogu. Jedina je razlika što sada to ne radim zašto što moram, nego zato što obožavam trening. No definitivno sam prelomio i završio karijeru. Uspio sam se oporaviti nakon moždanog udara, to je medicinsko čudo i sretan sam jer nemam posljedice nakon svega što sam prošao", kazao je Mirko nakon priredbe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara